"turizmde Genç İşgücü Programı" İlk Mezunlarını Verdi

Gaziantep'te başlatılan "Turizmde Genç İşgücü Programı" 47 mezununu verdi.

Gaziantep'te başlatılan "Turizmde Genç İşgücü Programı" 47 mezununu verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde yürütülen "Turizmde Genç İşgücü Programı"nın sertifika töreni Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Törene Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu ve çok sayıda davetli ile mezun olan öğrenciler katıldı. Başkan Asım Güzelbey ve Rektör Yavuz Coşkun arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen program kapsamında Gaziantep'te tanıtım, halkla ilişkiler, turizm, sosyolojik araştırma gibi alanlarda nitelikli kısa dönem eleman ihtiyacının saptanması ve üniversite öğrencilerine bu yönde eğitim verilmesi hedeflendi.

Reklam
Reklam

Kursiyer öğrenciler, akademisyenler ve uzman katılımcılar tarafından düzenlenen eğitim seminerlerinin yanı sıra Gaziantep'in tarihi mekanlarına düzenlenen gezi programlarına katıldı. Eğitim sonrasında, Gaziantep genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu kısa süreli hizmetlerin sağlanmasında görev alacak üniversite öğrencileri kültürel ve tarihi alanlara yönelik gezi programları, stant görevlisi ve organizasyon hizmetlerinde görev alabilecekler. Üç ay süren teorik ve pratik eğitimlerin ardından başarılı 47 üniversiteli kursiyer, sertifikalarını düzenlenen törenle Vali Yardımcısı Yurdakul, Kaymakam Aydın, Başkan Güzelbey ve Rektör Prof. Dr. Coşkun'dan aldılar. Öğrencilerin yanı sıra emeği geçen üniversite ve belediye personellerine de teşekkür belgeleri takdim edildi.

"YENİ SLOGANIMIZ LAHMACUNDAN UNESCO'YA GAZİANTEP"

Gaziantep'in artık yeni sloganının 'Lahmacundan Unesco'ya Gaziantep' olduğunu söyleyen Başkan Güzelbey, "Bugün yine değişen Gaziantep'in simgesinden biri olan üniversite ve yerel yönetimlerin işbirliğini yaşıyoruz. Rektörümüzün göreve gelmesiyle birlikte Gaziantep Üniversitesi şehirle kaynaşmaya ve bütünleşmeye başladı. Üniversite öğrencileri sosyal projelere destek vermeye başladı. Üniversite öğretim üyeleri şehrin sorunlarına sahip çıkmaya başladılar. Bu bizler için son derece sevindirici bir olaydır. Bizde üniversite ve şehrin bütünleşmesi açısından tramvayı öncelikle üniversite hastanesinden başlayan bir güzergahta olmasına gayret ettik. Şimdi değişen bir Gaziantep diyoruz, nereden nereye değiştik. Bizler, hepinizin bildiği gibi sadece yemek kültürüyle anılan bir şehir iken, bugün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş bir şehiriz" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni sloganın 'Lahmacundan UNESCO'ya Gaziantep' olduğunu belirten Güzelbey, "Geldiğimiz bu önemli noktada genç bir işgücüne ihtiyaç var. Gaziantep'i, tarihini, turizmini bilen, nitelikli ve diksiyonu düzgün olan arkadaşlara ihtiyacımız var. Bunlar da siz üniversite öğrencilerisiniz" diye konuştu.

Gençlerin turizm işgücüne kazandırılmasının önemli olduğunu dile getiren Rektör Coşkun da, "Dünya kenti olarak bahsettiğimiz Gaziantep'te 'Turizmde Genç İşgücü Programı' büyük anlam ifade ediyor. Gerek yerli turistler için gerek de artık ülkemiz dışından gelen turistler için Gaziantep bir merkez, bir destinasyon haline geldi. Turizme yönelik belediyecilik konusunda belediye başkanımızın kente kazandırdıklarından dolayı diğerlerini saymıyorum ama en azından tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkartma noktasındaki duruşu ve kararlılığı için kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gaziantep Üniversitesi olarak bu dinamik şehirde mutlaka bu değişimin bir parçası olmam noktasında duruşumuz var. O anlamda Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık siz değerli gençlerimize biraz daha bu konuda bilgi vermek, bu konuda biraz daha yetişmenizi sağlamak amaçlıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından program verilen kokteylin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz