"türk Ticaret Kanunu Revize Edilmeli"

Yeminli Mali Müşavir (YMM) Ekrem Alfatlı, İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyelerine yeni Türk...

Yeminli Mali Müşavir (YMM) Ekrem Alfatlı, İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyelerine yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) hakkında bilgi verdi.

İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde konuşan YMM Ekrem Alfatlı, 6102 sayılı yeni TTK hakkında detaylı bilgileri iş adamlarıyla paylaştı. 1 Temmuz 2012 tarihinde uygulamaya girecek olan yeni TTK'nın işletmelere birçok avantajlar sağlayacağını söyleyen Alfatlı, "Yeni TTK işletmelerimiz için birçok avantajları beraberinde getirdiği gibi, birçok konuda da yeni ve ciddi sorumlulukları beraberinde getiriyor. Bu sebeple işletmelerimiz ve yöneticiler yeni TTK'nın avantajlarından istifade etmeliler ki dünya ve Türkiye'de rekabet edebilir hale gelebilsinler. Bunun için de kanunun ana hatları ile de olsa bilinmesinde fayda var" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni TTK'da değişmesi gereken maddelerin yanında revize edilmesi gereken maddelerin de bulunduğuna dikkat çeken Alfatlı, özellikle cezaların ağırlığının başlı başına bir mesele olduğuna işaret etti. Kanunun uygulanmasına çok az bir zaman kalmasına rağmen kanunun emrettiği birçok tali düzenlemenin de şu ana kadar yapılmadığının altını çizen Alfatlı, "Yine tekrar ediyoruz ki bu kanun TBMM'den çıktı ve yasalaştı. Şimdi yapılması gereken, bu kanunun işletmelerimiz için avantajlarını keşfedip, bunlardan istifade etmek" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: