"Türkçenin Diğer Ülkelerde Okutulması Güçlü Devlet Olduğumuzu Gösterir"

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Türk dilinin çeşitli ülkelerdeki okullarda öğretilmesi ve...

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Türk dilinin çeşitli ülkelerdeki okullarda öğretilmesi ve yaygınlaştırılması, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu gösterir." dedi.

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları’nın Mersin etkinliğine katılmak için gelen dünya çocukları, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret etti.

Romanya, Tayland, Irak, Bosna Hersek, Azerbaycan, Afrika Mali ve Kenya’daki Türk okullarında okuyan öğrencileri makamında ağırlayan Başkan Tuna, Türkçenin dünyanın en güzel dillerinden biri olduğunu vurguladı. Güçlü devletlerin dilinin birçok ülkede kullanıldığını aktaran Başkan Tuna, Türk dilinin çeşitli ülkelerde okullarda okunması ve yaygınlaştırılmasının, Türkiye’nin de bu anlamda güçlü bir ülke olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Türkçeyi öğrenen yabancı öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Başkan Hamit Tuna, “Misafirlerimizi ağırlamaktan şeref duyduk. Konuklarımıza başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Irak’taki Türk okullarında görev yapan öğretmen Sinan Yıldız da “Mersin’de olmaktan mutluyuz. Çok güzel ağırlandık. Türkiye’ye ve Mersin’e inşallah tekrar gelmek istiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, çocuklar, Başkan Tuna’ya Türkçe şarkı ve şiirler okudu. Toroslar ile ilgili bir şiir okuyan Taylandlı öğrenci, Başkan Tuna’yı duygulandırdı. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Hamit Tuna, konuklarına Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: