"türkiye Faşizm Karanlığına İlerliyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, "Eğer bir ülkede ekonomi kötüye gidiyorsa, yoksulluk...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, "Eğer bir ülkede ekonomi kötüye gidiyorsa, yoksulluk artıyorsa bir ortak kural vardır. Orada faşizm kök salmaya başlar. Bunu çok üzülerek ifade etmek istiyorum ki, Türkiye derin bir faşizm kararlılığında ilerlemektedir" dedi.

Partisinin Çanakkale İl Kongresi'ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Türkiye'nin faşizm kararlılığında ilerlediğini iddia ederek, "Eğer bir ülkede ekonomi kötüye gidiyorsa, yoksulluk artıyorsa bir ortak kural vardır. Orada faşizm kök salmaya başlar. Bunu çok üzülerek ifade etmek istiyorum ki, Türkiye derin bir faşizm kararlılığında ilerlemektedir. Burada ne demek istiyorum sizlere onu anlatmaya çalışayım. Eskiden Devlet Güvelik Mahkemeleri vardı. 12 Eylül öncesi bütün sol kadrolar bu Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin dağıtmadığı adalet çerçevesinde yıllarca hapislerde yattılar, işkencelerden geçtiler ve insan haklarının ciddi oranda çiğnendiği bir dönem söz konusu oldu. Şimdi Devlet Güvenlik Mahkemeleri yok. Yerine kurulmuş Özel Yetkili Mahkemeler var. Bu Özel Yetkili Mahkemelerin Savcısı özel, hakimi özel, hatta yine iddia ediyorum polisi de özel. Ne demek polisi özel? Bakınız bir Teğmen Kalpaz meselesi var. Bir Teğmeni bir suçla zanlı haline getiriyorlar ve ardından araştırıyorlar. Acaba gerçekten o suçu Teğmen işlemiş mi diye. Arıyorlar, tarıyorlar bir delil elde edemiyorlar. Onun üzerine Teğmenin cep telefonuna hiç yapmadığı 70 görüşmeyi yapmış gibi yüklüyorlar. Cep telefonuna yükledikleri görüşmelerle bir Teğmeni herhangi bir konudan suçlu göstermeye çalışıyorlar. Eskiden kötü polis tiplemeli Türk filmlerinde olurdu. Şimdi teknolojinin aynı imkanları ile aynı düzen ortaya çıkıyor. Görünüyor ki artık Savcıların emrinde çalışması gereken polis teşkilatı yani kolluk kuvveti iddianameleri yazar hale gelmiştir. Artık poliste yazılan iddianameler maalesef savcılık iddianamesi haline gelmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

BİLGİSAYARLARDAN BASILMAMIŞ KİTAPLARIN TOPLATILMASINI HİTLER DÖNEMİNE BENZETTİ

Günaydın, daha önce özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini söylediklerinde kendilerine ilginç açıklamalarda bulunulduğundan da bahsederek, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini söylediğimizde "iyice bir temizlik yapalım ondan sonra kaldıracağız" demişlerdi. Bu hukukun, vicdanın, adaletin bittiği yer değil midir? Neyin temizliğini yapıyorsunuz? AK Parti'ye muhalif kim varsa onun temizliğini yapıyorsunuz. Sesini çıkartan insanının F Tipi cezaevlerinde sürüneceği bir düzen kurdunuz. Bu düzen yalnızca siyasetçileri, yazarı, çizeri ve gazetecileri içeriye atmakla kalmıyor. Daha basılmamış kitapları bilgisayarlardan toplatıp yazarını yıllarca içeride tutmakla kalmıyorsunuz. Aynı zamanda parasız eğitim istiyoruz diye pankart açan öğrenciyi de F Tipi Cezaevine atmaktan çekinmiyorsunuz. Hitler Berlin'de kitapları toplayıp yaktı. Ve bu yıllarca faşizmin en büyük kanıtı olarak tarihe geçti. Ben size soruyorum. Kitapları toplayıp yakan Hitler'in faşizminden bahsediyorsak, daha basılmamış kitapları bilgisayardan toplatıp yazarlarının içinde tutulduğu dönemi hagni değimle tanımlayacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: