"Türkiye Termal Turizminden Yeterli Payı Alamıyor"

NG Hotels & Resorts’un Turizm Koordinötürü Kamil Berk, Türkiye’deki mevcut yatak kapasitesinin yüzde 3’ünün termal...

NG Hotels & Resorts’un Turizm Koordinötürü Kamil Berk, Türkiye’deki mevcut yatak kapasitesinin yüzde 3’ünün termal turizminde olduğunu vurguladı. Bunu çok düşük bir oran olarak değerlendiren Berk, termal suyu sayısı olarak ülkenin Avrupa’da birinci, dünyada yedinci sırada yer aldığını ifade etti. Kamil Berk, Avrupa nüfusunun yaşlanması ve yeni ürün arayışları açısından iç ve dış turizm açısından termalin büyük fırsatlar sunduğuna işaret etti.

Kamil Berk, Türkiye’de turizm hareketlerinin özellikle deniz, kum ve güneş üzerine odaklandığını söyledi. Ülkenin kültürel ve doğal turizm zenginliklerinin bulunduğunu belirten Berk, bu potansiyeli kullanmak adına farklı yatırım ve fırsatların olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Berk, Seyhan Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında NG Grubu’nun üçüncü oteli olan Güral Afyon Wellness & Convention’in tanıtımını yaptı. Toplam 9 bin 500 metrekare alana sahip SPA merkezi, yaz kış aynı sıcaklıktaki şifalı termal suyu ve 2 bin 200 metrekareye yayılan eğlence ve sosyal alanlara sahip otelin 428 oda ile aynı anda bin 28 kişiye hizmet sunabildiğini anlatan Kamil Berk, “Termal turizm denilince daha çok belli yaş sınırı üstündeki insanların tedavi amaçlı gittikleri bir yer akla geliyor. Avrupa’da her yaştan insan termal turizmin imkanlarından yararlanıyor. Biz bu fırsatı Afyon’da hayata geçirmek istedik." dedi.

Otelde çocuk, kadın ve yaşlı; bütün kesimlere hizmet verebilecek donanımların yer aldığına işaret eden Berk, bir tanesi bin 500 kişi kapasiteli olmak üzere toplam 13 toplantı salonu, yaz kış aynı sıcaklıktaki şifalı termal suyu ile yepyeni bir termal otel anlayışını sergilediklerini açıkladı.

Güral Afyon’da çocuklu ailelerin rahatı için özel aile odaları, açık ve kapalı havuzlar, su kaydırakları, çocuk restoranı ve çok büyük bir eğlence merkezinin yapıldığını hatırlatan Berk, grup olarak üç otelde 578 kişi istihdam ettiklerini dile getirdi. Afyon’da açtıkları beş yıldızlı tesiste çalışan personelin yüzde 60’ının sıfır tecrübeyle işe alınarak eğitildiğini kaydeden Kamil Berk, yurt dışı bağlantılarının devam ettiğini ifade etti.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’in de katıldığı toplantıda Berk, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: