"Türkiye'de Demokrasi Yok, Olsaydı Herkes Telefonda Rahatça Konuşurdu"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de demokrasi yok, eğer demokrasi olsaydı, herkes...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de demokrasi yok, eğer demokrasi olsaydı, herkes cep telefonuyla rahatlıkla konuşabilecekti.” dedi.

Tokat ve ilçelerini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, Turhal Cumhuriyet Meydanı'nda partililere hitap etti: Türkiye’nin iç ve dış politikasına değinen Kılıçdaroğlu, mevcut durumun hiç de iç açıcı olmadığını dile getirdi.

"Diyeceksiniz ki seçim yok, referandum yok, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Turhal'da ne işi var?" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ellerinden gelse Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anadolu'yu da gezmesini yasaklayacaklar. Çünkü şu anda demokrasi karşıtlarının karşısında Kuva-i Milliye ruhu var, bayrağa ve şehitlerimize sahip olanlar, tek bir güç var; o gücün adı Cumhuriyet Halk Partisi. Artık havyan ithal etmeyi bıraktık, yurt dışından saman ithal eder hale geldik. Bizim ülkemizde genç mi çalışan mı yok? Tarla mı yok, ekecek alan mı yok?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Siyasete atılırken halka hiçbir yerde yalan söylemeyeceğine dair söz verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Doğruların arkasında her zaman duracağım. Vatandaşa yalan söylediler mi? Söylediler. Yalancıdan devlet adamı olmaz. Yalancıdan başbakan olmaz. Yalancıdan bir partinin genel başkanı olmaz. Halkına yalan söyleyen yarın halkını satarsa, sakın bunu da unutmayın, şaşırmayın. Onun için söylüyorum. Siyaset doğru adamların işi olmalı."

Suriye'de yaşanan iç karışıklıkla ilgili Türkiye’nin dış politikasına yönelik eleştiriler de yönelten Kılıçdaroğlu, "Suriye'ye neredeyse savaş açtık. Suriye ve Arap halkları ile bizim ne düşmanlığımız var. Hangi gerekçe ile Suriye'ye düşman olduk? Bir Allah'ın kulu çıkıp bunu bize anlatsın. Diyorlar ki 'Suriye'de demokrasi yok. Türkiye’de demokrasi var mı? Burada da yok ki. Demokrasi olmadığı için biz Esad'ı düşman ilan ettik.' Arap halkları ile bizim alıp veremediğimiz bir şey yok. Suriye'de demokrasi yok, senin ülkende demokrasi var mı? Biz her ülkede barış, demokrasi ve özgürlük isteriz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz