"Türkiye’nin Büyümesinde Artık Avrupa Kıstas Olmamalı"

Ekonomist Süleyman Yaşar, "Türkiye’nin büyümesinde artık Avrupa kıstas olmamalı. Çünkü Avrupa yaşlı, Türkiye ise dinamik."...

Ekonomist Süleyman Yaşar, "Türkiye’nin büyümesinde artık Avrupa kıstas olmamalı. Çünkü Avrupa yaşlı, Türkiye ise dinamik." dedi.

Lider İşadamları Derneği (KALİDA)'nin davetlisi olarak Kahramanmaraş’a gelen Sabah gazetesi Ekonomi Yazarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanlarından Süleyman Yaşar, "Dünya ve Türkiye Ekonomisinin Durumu: Riskler ve Fırsatlar" konulu konferans verdi. Süleyman Yaşar, artık Türkiye’nin Avrupa karşısında büyümesinin bir kıstas olmaması gerektiğini ifade etti. "Avrupa artık yaşlandı,üretemiyor. Türkiye’nin ise bir dinamik yapısı var.Türkiye’nin gözünü Avrupa’dan başka Asya’ya veya diğer başka yerleri çevirmesi normaldir." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin ekonomik durumunun iyi olmasını,Türkiye üzerinde IMF etkisinin azalmasına,Anayasa referandumuyla askeri vesayetin kalkmasına bağlayan Süleyman Yaşar, "Ülke içerisinde yargı vesayetinin kalkmasıyla birlikte devletin yapacağı yatırımlara ideolojik engellerde kalktı bu da yatırımların artmasına neden oldu." dedi.

Konferansı, Kahramanmaraş Defterdarı Osman Koçaş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden Ziraat Mühendisi Dekanı Kadir Saltalı, KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci ve Yönetim Kurulu üyeleri de izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz