"Tüzük kurultayının toplanmasını isteyenler, tüzüğü bu hale getirenlerdir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, tüzük kurultayı değişikliğini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun savunduğunu belirterek,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, tüzük kurultayı değişikliğini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun savunduğunu belirterek, "Ama tüzük kurultayının toplanmasına öncülük edenler, bu tüzüğü yapan, tüzüğü bu hale getiren arkadaşlarımız." dedi.
Bir Tv kanalında güncel olayları değerlendiren Toprak, Kılıçdaroğlu'nun 26 Şubat'ta büyük kongreyi toplayıp tüm maddelerde değişiklik yaparak, tüzükteki yetkileri örgüte devredip partiyi büyütmeye çalıştığını savundu. Toprak, şöyle devam etti:
"Unutulmamalı ki bu tüzük kurultayı değişikliğini savunan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ama tüzük kurultayının toplanmasına öncülük eden de diğer arkadaşlarımız. Yani tüzüğü bu hale getiren arkadaşlarımız. Onları ben muhalif olarak görmüyorum. Onlar bizim arkadaşlarımız. Onlara önerim şu; çok değerli deneyimleri var. Ve iki yıl önceki yaptıkları tüzükteki hataları gördüler bugün bunun toplanmasını istiyorlar. O arkadaşlarımız deneyimlerini gelir bizim tüzük komisyonuna katkı verirlerse, biz yeni yapacağımız tüzük çalışmasında bundan sonra hata yapmak istemiyoruz. Şimdi 45 günde toplanmasını istiyor, niye 4 ay sonra. Fark etmeyecek."
Toprak, 9 maddeye sıkıştırmak yerine daha büyük, kapsamlı, daha çok imkan sağlayan örgüte bir tüzük yapmak istediklerini dile getirdi. Toprak, 9 maddeyi yapmaları halinde tekrar bir sonra kurultay toplamak zorunda kalacaklarını savundu.
CHP'de olağanüstü kurultayların değil artık sevgi, disiplin, hoşgörünün egemen kılınması gerektiğini vurgulayan Toprak, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim artık iç meselemizle değil, dış meselemizle uğraşmamız lazım. Ama bazı kesimlerde gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki bu tüzüğü bazı medya grupları çok abarttılar. CHP'nin dışından bazı yazarlarımız da dahil. Ama aynı arkadaşlarımızın, iktidarın eksiklikleri konusunda aynı duyarlılığı göstermesini bekliyorum. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi'nin iç meselesine bu kadar duyarlı olan bazı medya organları veya köşe yazarlarının aynı doğrultuda bu ülke meselelerindeki o kötü gidişe de duyarlılık göstermeye davet ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

362 KİŞİ İMZASINI ÇEKTİ
"362'de büyük bir arkadaş grubumuz imzalarını çektiler." diyen Toprak, "Büyük bir rakam çekildi ama o arkadaşların çekmiş olması değiştirmiyor. Tabi o hak doğdu. Şu kadar çektiler deyip de kamuoyunu farklı bir yere çekmek istemiyorum. Davalarında haklılar, evet bu tüzük değişmeli. Onlara hak veriyorum. Biz bunu değiştireceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz