"Ülkü İlköğretim Okulu’nu Yok Etmekten Başka Çareler Olmalı"

Sivas’ta Ülkü İlköğretim Okulu’nun 4+4+4 sistemiyle birlikte Ülkü İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermesinin kararlaştırılması...

Sivas’ta Ülkü İlköğretim Okulu’nun 4+4+4 sistemiyle birlikte Ülkü İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermesinin kararlaştırılması üzerine bir grup veli okul önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve CHP İl Başkanı Ulaş Karasu da velilere destek verdi.

Veliler adına söz alan Turgut Gürelik, “Bizler eğitim sistemindeki değişikliği tartışmak için bir araya gelmedik. Bu konuda herkesin kendince bir düşüncesi vardır elbette. Konumuz bu değişiklikler değil. 1922 yılından bu yana Sivas’ın gurur abidesi olarak yükselen Ülkü İlköğretim Okulu’nu yok etmekten başka çareler olmalı. İlk olarak Sayın Başbakanımıza seslenmek istiyoruz: Ülkü İlköğretim Okulu’nun Sivas tarihinden silinmesi Sivas halkına büyük üzüntü yaşatacaktır. Ayrıca Sayın Valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze de buradan sesleniyoruz: Sivas’a hizmet ederken Sivas’ın tarihini ve değerini yok etme yanlışından geri dönecek kadar bulunduğunuz makamları hak ettiğinize inanmak istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de “Eğer Başbakanın amacı kapatılan imam hatiplerin ortaokul kısımlarını açmaksa bunu açabilir. Ama bütün bir eğitim sistemini ve kurumları allak bullak edecek şekilde önü arkası hesap edilmemiş, alt yapısı hazırlanmamış, yeni mekanlar yapmadan, alelacele alınmış bir kararın uygulamadaki ilk yanlışını görüyoruz. 100 yıllık, 10 derslikli bir okulun imam hatibin ortaokul kısmı yapmak mantıklı değil. Yalnız bizim buradaki ifadelerimiz yanlış anlaşılmasın. Sadece Kongre Lisesi, Sivas Lisesi gibi Ülkü İlköğretim Okulu’nun da tarihe tanıklık etmesini istiyoruz. Bizler de elimizden geleni yapacağız ve en kısa zamanda bu konu hakkında Vali Ali Kolat’la bir görüşme yapacağız.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: