"Yazın Çevreyi Zehirlememek Için Sivrisinekle Mücadeleye Şimdiden Başlanmalı"

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, yaz aylarında çevre ve insan sağlığına büyük zarar...

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, yaz aylarında çevre ve insan sağlığına büyük zarar veren aşırı ilaç kullanımının önüne geçmek için sivri sinekle mücadelenin şimdiden başlatılması gerektiğini söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, sineklerin, su birikintileri ve bataklık gibi alanlarda ürediğini hatırlattı. Havaların birazcık ısınmaya başlamasıyla bu sineklerin milyonlarca larva bırakacağını kaydeden Yıldız, "Yaz aylarında sinekle mücadelede aşırı ilaç kullanımının önlenmesi için şimdiden tedbir alınmalı. Şehirlerdeki su birikintileri, bataklık gibi alanlar kurutulmalı. Bu önlem alınırsa sinek popülasyonu azalacaktır. Yaz aylarında da tonlarca ilacın kullanılmasına gerek kalmayacaktır. Yazın gelişi güzel atılan kimyasal ilaçlar sineklerden çok çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediyelerin, yaz aylarında çevreyi ilaçlayarak sivrisinekle mücadele yoluna gittiğini, bununda ektin olmadığını dile getiren Yıldız, "Açık alanı ilaçlayarak sinekle mücadele yapılmaz. Sineklerin ürediği alan kurutulmalı. Bu yapılırsa sineklerin çoğalması mümkün değil. Böylece hem ilaca harcanan paradan tasarruf edilmiş olur, hem de tonlarca kimyasal ilacın çevreyi kirletmesini engelleyebiliriz. Belediyeler bu konuda hassas davranmalı." uyarısında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: