"Yegane amacımız AB'ye girmek değil"

Afyonkarahisar’a gelen Belçika Reformcu Hareket Partisi üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Afyonkarahisar Milletvekili Doç.Dr. Sait Açba’nın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Balkanlıoğlu, Belçika’dan gelen misafirlerine ‘Hoşgeldiniz’ diyerek ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Seçim çalışmaları yapan Belçika Reformcu Hareket Partisi üyeleri, Senatör Mr.Richard Mıller, Mrs.Viviane Teıtelbaum, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı ve belediye Başkan adayı Mr.Georges Verzin, Liberal Partisi Meclis üyesi Mr.Geoffroy Clerckx, Mrs.Derya Bulduk, Belediye Başkan adayı ve Dışişleri Bakanlığı personeli Mr.Belma Tek, Mrs.Esma Caner, Mr Veys Top, Basın danışmanı M.Regis Strebelle ve danışmanlar M.Emmanuel Vıatour, Mme Gaelle Smet’in katıldığı ziyarette Vali Balkanlıoğlu misafirlerine Afyonkarahisar hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

ACINIZI PAYLAŞIYORUZ

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Senatör Mr.Richard Mıller, Türkiye’ye çok gelişmiş ve çağdaş ülkeler düzeyine çıkmış bir ülke olarak gördüklerini söyledi. Avrupa Birliği yolunda Türkiye’yi sonuna kadar desteklediklerini belirten Mıller,Türkiye’nin bir AB Ülkesi olması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi. Ayrıca, Afyonkarahisar’da meydana gelen patlama sonucu 25 askerin şehit olduğuna da çok üzüldüklerini belirten Mıller, tüm Türk Milletine ve Afyonkarahisar’lılara başsağlığı dileğinde bulundu. Aynı acıyı kendilerinin de yaşadığını söyleyen Mıller, Türkiye’nin bu acısını da paylaştıklarını söyledi. Ziyaret sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, ziyaretten ve taziyelerinden dolayı Belçika Reformcu Hareket Partisinin tüm üyelerine teşekkür ederek, yakın zamanda girecekleri seçimlerde kendilerine başarılar diledi.

BATININ STANDARTLARINI

YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkiye’nin ve özellikle Afyonkarahisar’ın Belçika ile bir çok bağının bulunduğunu ve ortak bir çok çalışmalarının olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Belçika’da yaşayan çok sayıda Türk ve Afyonkarahisar’lı olduğunu söyledi. Türkiye’nin ülke olarak yönünü batıya çevirmiş bir ülke olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, batının yaşam standartlarının hedef alındığını ifade etti. Mücadelenin sadece Avrupa birliğine girmekten ibaret olmadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Hedeflerimiz artık çok büyük. Batının standartlarını yakalamak için çalışıyoruz. Bu amaçla Avrupa Birliğine girme gereksinimi artık Türkiye için çokta önemli olmayan bir durum haline geldi. Hatta AB’ye girmek isteyenlerimizin sayısında önemli derecede düşüş var. Bizim amacımız kendi Milletimizin huzur ve mutluluğu, refahı için batı standartlarını yakalamaktır. Tabi AB’ye girmemiz, bu amaçta daha hızlı bir ilerleme yapmamızı sağlayacaktır.”dedi.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE KRİZDEN ETKİLENMEDİ

Türkiye’nin ekonomik ve ticaret bakımından batının bir çok ülkesinden daha iyi durumda olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, tüm Avrupa’da yaşanan ekonomik krizden Türkiye’nin etkilenmediğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Artık yegane amacımız Avrupa Birliğine girmek değil. Gelişmiş, büyük, standartların üstünde bir yaşam standardını yakalamak bizlerin en büyük hedefidir ve bu hedefte emin adımlarla ilerliyoruz. Bu amacımıza ulaşmak içinde AB’da olmamız bize hız kazandıracaktır. Ülke olarak büyük hedeflerimiz var. Bu çabamızda bize destek olan ülkelere ve politikacılara da minnettarız.”dedi.

TERMAL OTELLER ANLATILDI

Konuşmasında Afyonkarahisar’ın ekonomik, kültür, ticaret, turizm gibi kaynaklarından da bahseden Vali Balkanlıoğlu, özellikle tüm dünya’da kullanılan Afyon Mermeri, kirazı hakkında da bilgiler verdi. Afyonkarahisar’ın üçte birinin termal sıcak suyla ısıtıldığını ve bir çok 5 yıldızlı Termal otellerinin bulunduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, konuklarını termal otelleri görmeye ve konaklamaya davet etti.

Reklam
Reklam

Afyonkarahisar’da yaşanan patlama nedeniyle duyulan acılarını paylaştıkları içinde teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, konuklarına Afyonkarahisar’ı tanıtan kitaplardan ve broşürlerden hediye etti.

AÇBA BİLGİLENDİRDİ

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Doç.Dr. Sait Açba’da, Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın ekonomik zenginlikleri ve hızla gelişen ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve gelişen teknolojisiyle, ekonomisiyle, ticaretiyle tüm Dünya’ya örnek olduğunu belirten Senatör Mr.Richard Mıller, Vali Balkanlıoğlu’na görevinde başarılar diledi. Yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulurken, Vali Balkanlıoğlu, Belçika Reformcu Hareket Partisinin tüm üyelerine seçimlerde başarılar diledi. www.kocatepegazetesi.com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz