"Yerel yönetimler iş adamlarının önünü açmadığı için işsizlikte birinciyiz"

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın; işadamlarının önü açılmadığı için işsizlikte Türkiye birincisi...

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın; işadamlarının önü açılmadığı için işsizlikte Türkiye birincisi olduğunu söyledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen ve kent dinamiklerinin tüm temsilcilerinin katıldığı “Adana’nın Geleceği Stratejileri Çalıştayı” başladı. Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen ve Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile meslek odaları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin destek verdiği çalıştaya, Tarihi Kentler Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile köy ve mahalle muhtarları da katıldı.
Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, göreve geldiğinde Adana’nın; moral motivasyonu olmayan, adliye haberleriyle anılan, belediye bürokratları ile meslek odaları ve işadamları birbirinden uzak, yerel yönetimlerin işadamlarının önünü açamadığımız için sermayenin saklandığı, bankalarda en çok mevduata sahip olmasına rağmen, işsizlikte Türkiye birincisi olan bir kent olduğunu kaydetti.
Hiç de hoş olmayan bu tabloya Ortak Akıl Ortak Başarı anlayışıyla son verdiklerini dile getiren Aldırmaz, sorunların çözümünde kentin tüm dinamiklerini buluşturduklarını vurguladı. Adana için “Ortak Akıl, Ortak Başarı”, komşu iller için de “Bölgesel İşbirliği” söylemini geliştirdiklerini kaydeden Başkan Vekili Aldırmaz, “Kentin dinamikleri, bu söylemlerimizde samimi olduğumuzu anlayınca, sorunlara sahip çıkmaya başladı. Elini taşın altına koydu. Bu salondaki seçkin topluluk da bunun kanıtıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece, çözemeyeceğimiz sorun yoktur” dedi.

Reklam
Reklam

GÖÇÜ EKONOMİYE KAZANDIRMAMIZ GEREK
Adana’nın sorunlarını ve bugüne kadar yaptıkları hizmetleri de anlatan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, şunları söyledi; “Göç bizim zenginliğimiz dedik. Çünkü göç cazibe merkezine gelir. Adana, artık bu niteliğini kaybetmiş ve göçte durmuş. Göç bizim zenginliğimiz diyoruz ama bunu ekonomiye kazandırmamız gerek. Bölgesel İşbirliği söyleminde ise Çukurova’yı metropol olarak görüyoruz. Adana, Mersin, Tarsus, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te yaklaşık 8 milyon insan yaşıyor. Hepsinin farklı yönleri, farklı değerleri ve güzellikleri var. Ankara siyasi merkez, İstanbul ekonomik merkez. Biz de Adana’yı ve dolayısıyla Çukurova’yı Türkiye’nin Ticaret Merkezi yapacağız. Bu belki 10, belki 20 yıl sonra gerçekleşecek. Tüm şartlar Adana’nın lehine. Ama, biz nasıl daha erken yapabilirizin peşindeyiz. Bu süreyi kısaltarak, çocuklarımıza, gençlerimize ciddi gelecek hazırlamış olacağız”.
Hükümetin Adana’ya sağlık kampusu, adliye sarayı, 35 bin kişilik stadyum, 7.500 kişilik spor salonu, 2.500 kişilik kapalı yüzme havuzu yapma kararı aldığını aktaran Aldırmaz, “Güney-Güney Doğu Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin Adana’ya açılması için çaba sarf ediyoruz. Ofis açıldığı, Başbakanın uçağı Adana Şakirpaşa Havaalanı’na indiği zaman saklanan sermaye de ortaya çıkar ve ekonomiye dönüşür.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

GÜNEY MAHALLELERİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEMİZ GEREK
Adana Valisi İlhan Atış da toplantının Adana için çok önemli olduğunu ifade ederek, seçilmişler ve atanmışlar olarak Seyhan ve Yüreğir’in güneyini iyileştirmek zorunda olduklarına dikkat çekti.
Vali Atış, “Yapmamız gereken en isabetli konu güney mahalleleri daha yaşanabilir hale getirmektir. Bunun için çalışmalarımız var, ama hızlandırmamız lazım. Herkes üstüne düşen görevi yaptığını görüyorum. İşadamlarımız Organize Sanayi bölgesini uçurmuş. Bizler de üzerimize düşen görevi yapabilirsek, Adana daha mutlu olacaktır” şeklinde konuştu. Adanalının artık “Öldük, bittik”, “Adana battı” söyleminden vazgeçtiğini, bunun da çok güzel gelişme olduğunu vurgulayan Vali Atış, “Bunu başarabildik. Adana çok güzel günlere ulaşacaktır. 10 yıl sonra ziyaret etiğimde bunu göreceğine inanıyorum.” açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi. Moderatörlüğünü Adnan Şahsüvar’ın yaptığı Adana’nın Geleceği Stratejileri Çalıştayı yarın açıklanacak sonuç bildirgesiyle sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz