"zamansız Hayatlar" Galası

Yönetmenliğini ve oyunculuğunu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin yaptığı "Zamansız Hayatlar"...

Yönetmenliğini ve oyunculuğunu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin yaptığı "Zamansız Hayatlar" isimli filmin galası OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Galada konuşma yapan filmin başrol oyuncusu 8 yaşındaki Mustafa Emin Tökel, "Bana yardım edenlere ve özellikle aileme çok teşekkür ediyorum. İyi seyirler dilerim" dedi.

Filmde oynayan öğrenciler de kamera arkasında yaşananları anlattılar. Filmin oyuncularından ve aynı zamanda Edebiyat Bölümü öğretim üyelerinden Dursun Ali Tökel ise OMÜ'nün Türkiye'de Yazarlık Merkezi olan tek üniversite olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Filmin çekim aşamasıyla ilgili fotoğraflardan oluşan slayt gösteriminin ardın "Zamansız Hayatlar" filmi izlendi. Filmin ardından teşekkür konuşması yapan araştırma görevlisi Atiye Gülfer Kaymak, "Profesör Demir'in derslerinde bahsettiği aklıselim canavarını yendiğiniz ve içinizdeki devi uyandırdığınız için, yurtların kalabalık çalışma odalarının ve mütevazı öğrenci evlerinizin masa ve sandalyeleri etrafında oluşturduğunuz ışıklı hale ile gerçek birer yazar odasına dönüştürdüğünüz için, eklenen küçücük bir ayrıntıya sil baştan yazılması gereken bir senaryoyla karşı karşıya kaldığınızda heyecanınızdan ve yüzlerinizden hiçbir şey eksiltmediğiniz için, Kanuni'ye anlattığınız hikayeler için, içinizdeki edebiyat sevdasının geçmediğini ceplerimize bıraktığınız saçlarınızla gösterdiğiniz için, OMÜ Edebiyat kubbesinde bıraktığınız hoş seda için, teşekkürler" şeklinde konuştu.

Galanın sonunda Prof. Dr. Yavuz Demir, filmin yönetmeni Cem Gençoğlu'na plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: