Rabia Kazan'a İran'da ahlaksız teklif

Mehmet Ali Ağca'nın eski nişanlısı Rabia Özden Kazan, 2006 Ramazan ayında gittiği İran'da yaşadıklarına ilişkin kitap yazdı. Kazan, İran'da yaşadıklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İftar sonrası bana 500 dolar karşılığı muta nikahı" teklif ettiler" dedi.

Mehmet Ali Ağca'yla bir dönem nişanlanan Ortadoğu gazetesi köşe yazarı Rabia Özden Kazan, "Tahran Melekleri" kitabında İran'da gençlerin partilerde su gibi alkol tükettiğini, Hollywoodvari dejenere kadın-erkek ilişkilerine şahit olduğunu yazdı.

Kazan, İran'da iftar sonrasında yaşlı bir adamın kendisine 500 dolar karşılığında muta nikahı (Günü birlik nikâh!) kıymak istediğini de anlattı. Eylül ayında İtalya'da, daha sonra da Amerika'da yayınlanacak kitap için Rabia Kazan, yurtdışında insanların kendisini İranlı kadınlara benzetmesi nedeniyle oradaki yaşamı merak ettiği için İran'a gittiğini belirtti.

Reklam
Reklam

20 gün Tahran'da kaldığını, bu süre içinde para karşılığında nikah yapan kadınlarla karşılaştığını söyleyen Kazan, "İslam rejiminin zorbalıklarını anlatmak istedim. Dikkat edin İslamiyet demiyorum. Benim öğrendiğim Mevlana'nın İslamiyeti. Oradaki islamiyet değil. İslamiyet'te para karşılığında bir gece beraber olunmaz. Burada tezat ve dram var. Oradaki kadınlar nasıl yaşayacaklarına karar veremiyor. Ben burada istediğim için örtünüyorum. Bana sen niye örtünüyorsun diyorlar. Orada İslamiyet değil Ahmedinecad'ın kuralları var " dedi.

AA