Rabia Naz Vatan'ın ölümü

Mersin ve Adana'da Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin basın açıklaması yapıldı

MERSİN (AA) - Mersin ve Adana'da, Kadın Meclisi üyeleri, Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl evinin önünde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan için basın açıklaması yaptı.

Mersin'de merkez Yenişehir ilçesindeki alışveriş merkezi önünde bir araya gelen Kadın Meclisi üyeleri, pankartlar açtı, slogan attı.

Mersin Kadın Meclisi İl Başkanı Fatma Menteş, burada yaptığı açıklamada, 11 yaşındaki Rabia Naz'ın geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Rabia Naz'ın intihar ettiğinin ileri sürüldüğünü belirten Menteş, "Koskoca bir yıl boyunca hiçbir şüphenin üzerine gidilmedi, adli tıp raporu ölümün yüksekten düşme değil, bedensel travma sonucu gerçekleştiğini ispatlıyor ancak Rabia Naz'a çarpan arabanın kimin olduğu araştırılmıyor. Baba Şaban Vatan, çocuğunun ölümünü araştırıyor." dedi.

Menteş, Rabia Naz'ın ölümünün aydınlatılmasını istediklerini ifade etti.

- Adana

Adana'da da Atatürk Parkı'nda bir araya gelen Kadın Meclisi üyeleri, Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılması talebini içeren pankartlar taşıdı

Grup adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Cemre Firdevsoğlu, Rabia Naz Vatan'ın ölümünün ardından bir yılı aşkın zaman geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin birçok meydanında Rabia Naz için adalet istediklerini dile getiren Firdevsoğlu, "Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli. Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz'a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: