Rabia Selamıyla Madene Indiler

 Merzifon ilçesindeki Yeni Çeltek Maden İşletmesi çalışanları, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamları protesto için maden ocağına Rabia selamıyla indi. 

Merzifon ilçesindeki Yeni Çeltek Maden İşletmesi çalışanları, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamları protesto için maden ocağına Rabia selamıyla indi. Merzifon Yeni Çeltek Maden İşletmesinde Maden İş Sendikası Merzifon Şubesi adına işçilerle birlikte basın açıklaması yapan Sami Alper, Mısır’da yaşanan katliamın insanlık suçu olduğunu söyledi. Mısır’da General Abdülfettah el Sisi önderliğindeki ordu tarafından darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamı kınayan Alper, “Mısır’da insanlıktan nasibini almamış cunta, demokratik seçimlerle yüzde elliden fazla oyla seçimi kazanan Mursi hükümetini askeri darbe ile devirmiştir. Askeri cunta bununla kalmamış Adeviyye, Nahda ve çeşitli meydanlarda darbeye karşı toplanan masum halka, kadın, yaşlı ve çocuk demeden kurşun yağdırmış, binlerce masum insanı hunharca katletmişlerdir. Dünyanın gözü önünde katliam yapmış ve insanlık suçu işlemişlerdir. Onları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi. Mısır’daki katliama sessiz kalanları da eleştiren Alper, şöyle devam etti: “Bu sessizlik niye ve neyin sessizliği acaba? Mısırda binlerce Müslüman katledilirken bu katliama ses çıkarmayan hatta ABD uşağı Sisi’ye milyarlarca dolar para aktararak katliamı destekleyen Arap ülkeleri sınıfta kalmışlardır. Kendi koltuk sevdaları için vahşete destek veren bu suç ortakları inşallah bu kanda boğulacaklardır. Türkiye’de oluşturulmaya çalışılan kaos ortamının bazı yabancı ve yerli sermaye tarafından nasıl finanse edildiğini ve kimlerin desteklediklerini hep beraber gördük maalesef. Batı Türki’yede yapamadığını Mısır'da yaptı. Mısır’daki olaylardan ders alarak ülkemiz üzerinde oynanacak oyunlara karşı uyanık olmak zorunda olduğumuz ortaya çıkmıştır.” Madenci İbrahim Kara, Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamları kınadıklarını ifade ederek, "Müslüman kardeşlerimize madenciler olarak destek veriyoruz" dedi. Madenci Ali Okan da Rabia'yı ve Mısır halkını desteklediklerini belirterek, "Yaşanan bu katliamları kınıyoruz. Günah, bu ne biçim bir vicdan. Çoluk çocuk katlediliyor. Elimden bir şey gelmiyor buna da çok canım sıkılıyor. Yazık, günah, Allah onları ıslah eylesin" ifadelerinde bulundu. Basın açıklamasının ardından maden işçileri, Rabia selamıyla maden ocağına indi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: