Radon ne demek? Radon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Radon kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Radon ne demektir?

Türkçedeki birçok kelime sıkça kullanıldığı için kulak aşinalığı oluşur. Bazen akılda yer eden bu kelimelerin tam olarak ne anlama geldiği çözülmeye çalışılır. Yapılan araştırmalar akıllarda yer eden soru işaretlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Kişileri araştırmaya iten merak duygusu, sözcüklerin kökeninin nereden geldiğine kadar detaylı bilgilere ulaşılmasını sağlar. Radon kelimesi anlamı araştırılırken benzer bilgilere ulaşmak mümkündür. Radon ne anlama gelir?

Radon Ne Demek? Radon TDK sözlük anlamı nedir?

  • Radon kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Radon kelimesinin kökeni Fransızca dilidir.
  • Radon kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı radon şeklindedir.
Reklam
Reklam

Radon TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,kimya Atom numarası 86, atom ağırlığı 222 olan, hidrojen ve oksijenle karışım durumunda elde edilen, boru yardımıyla sıvı hava içinden geçirilerek karışımdan ayrılan radyoaktif element (simgesi Rn)

Anahtar Kelimeler: