Radyo Cihan Ve Burç FM Artık Doğubayazıt’ta Da Dinleniyor

Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesinde Radyo Cihan 99.9 frekansı ile Burç FM ise 105.8 frekansından yayına başladı....

Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesinde Radyo Cihan 99.9 frekansı ile Burç FM ise 105.8 frekansından yayına başladı. İlçede iki radyonun birlikte yayın yapması vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı.
Özellikle “Bu Sesi Herkes Duymalı” sloganı ile yayın hayatına başlayan Radyo Cihan, Türk tasavvuf musikisinin seçkin örneklerinin yanı sıra 'Kürsüden Gönüllere, Pırlanta Okumaları, Minberden Yükselen Ses, Gurbet Solukları' gibi programları ile biliniyor.
Doğubayazıt’ ta gümrükleme işi yaptığını söyleyen Cevdet Gültekin adlı esnaf eskiden yörede sadece TRT radyolarının çektiğini, bundan dolayı alternatif başka radyo dinleyemediklerini söyledi. Gültekin, “Ancak Iğdır ve Ağrı illerine gittiğimizde bu güzel radyoları dinleyebiliyorduk ama şimdi ise özellikle de Radyo Cihan'ın büyük bir manevi boşluğu doldurduğunu söyleyebilirim. Her gün işimiz gereği, gidip gelmek zorunda olduğumuz Doğubayazıt ile Gürbulak sınır kapısı arası 35 kilometrelik yolda, yolculuklarımız Radyo Cihan ile renklendi ve manevi dünyalarımıza büyük etki sağladı.” dedi.

Reklam
Reklam

Doğubayazıt Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) Başkanı Kerem Konyar da bir dinleyici olarak hem Radyo Cihan'ın hem de Burç FM’in ilçede yayın hayatına başlamasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "İki radyomuz da tüm Türkiye'de olduğu gibi Doğubayazıt’ ta da büyük beğeni topluyor. Özellikle Radyo Cihan'ın manevi olarak bizlere çok katkısı olacak. Beğeni ile vaazları dinliyoruz. Büyük bir eksiklikti. Bu vesile ile bu eksiklikte giderilmiş oldu. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ nin uzun yıllar minberden irşad ettiği heyecanlı ve duygu yüklü hutbeleri Radyo Cihan'dan dinleme imkanı bulmanın mutluluğu içindeyizb " şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: