Radyo Enerji Sahibi Fatih Öztürk'ten "kaçak Yayın Yapan Radyo" İddiası

Kütahya’da kaçak yayın yapan radyoların bulunduğu ve bu radyolardan 24 saat boyunca özellikle cinsel içerikli...

Kütahya’da kaçak yayın yapan radyoların bulunduğu ve bu radyolardan 24 saat boyunca özellikle cinsel içerikli reklamların yapılarak toplumun ahlak yapısını bozduğu iddia edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) frekans listesinde yer almayan bazı radyoların Kütahya’da kaçak yayın yaptığını savunan Kütahya Radyo Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, “Kütahya bölgesinde birçok frekansta kaçak olarak yayın yapan izinsiz radyolar var. Bu radyolar müzik yayını dışında radyolarında bazı cinsel içerikli ilaçların tanıtımını yapmakta, Kütahyalı vatandaşlarımız da bu radyoları dinlemek istemediklerini radyomuzu arayarak söylemekteler. Bize ne yapmaları gerektiğini sormaktalar. Biz de yayınlarını hem sürdüren hem de hiçbir izinleri olmadan yayın yapan bu radyoların, mali açıdan da sattıkları ürünlerle ilgili haksız kazanç elde ettiklerini düşünüyor ve bu frekans kirliliğinin sona ermesi için RTÜK şikayet hattı 444 1 178 olan bu numaradan şikayetlerinizi bildirdikleri takdirde yetkililerin en kısa sürede geri dönüş yapacağını umuyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fatih Öztürk, “Konuyla ilgili yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda RTÜK'ün Radyo ve Tv Frakans Listesi'nin yer aldığı www.rtuk.org.tr adresindeki kayıtlarda yasal olarak izni olan 6 tane yerel radyo lisansı,6 tane TRT ye,1 tane Polis radyosuna,16 tane ulusal lisansa ait radyo dışında sırasıyla; 90.5-93.8-92.5-95.7-96.2-96.5-96.9-97.8-98.6-99.6-101.0-102.7-105.8 frekanslarından radyolar yayın yapmakta ve toplumun huzur ve ahlakını bozmaktadırlar” ifadelerini de sözlerine ekledi.

VATANDAŞ DA RADYOLARA TEPKİLİ

Kaçak yayın yapan radyolardan Kütahyalı vatandaşlar da tepkili olduklarını bildirdiler. Tepkilerini dile getiren Bayram Yeşil adlı vatandaş, “İsmini bile bilmediğimiz farklı radyolardan gece gündüz devamlı cinsel içerikli hap reklamları yapılmakta. Yeter artık, hangi devirdeyiz. Kimse bu ahlak dışı reklamlara müdahale etmiyor mu?” dedi.

Arabasında ve ofisinde kaçak yayınlardan dolayı artık radyo açamaz olduklarını kaydeden Ahmet Çelik İsimli vatandaş, “24 saat cinsel içerikli, ahlak dışı reklamlar yaparak bizi çileden çıkartıyorlar. Hepimizin ailesi var. Arabada çocuklarım varken müzik keyfimiz vardı, bunların ahlaksız reklamları yüzünden şimdi radyo açamaz oldum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhsin Bayram isimli esnaf ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi; “İşyerimde radyo açıyorum, yerel radyolarımızın frekansına başka radyolar karışıyor. Cinsel reklam yapıyorlar, başka kanala açıyorum, orada da aynı. Nereyi açsam her kanalda cinsel reklam yayını yapan ismi bile olmayan radyo kanalları var. Müşterilerimden çok tepki alıyorum. Radyoyu kapatmak zorunda kalıyorum. Bir radyo zevkimiz vardı, onu da yok ettiler. Yetkililere sesleniyorum; “Lütfen gerekeni yapın” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: