Radyoloji Bölümünde Fiziki Düzenleme

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde hasta memnuniyeti odaklı çalışmalar sonucu sağlıkta kalite hedefi...

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde hasta memnuniyeti odaklı çalışmalar sonucu sağlıkta kalite hedefi ile belirgin düzelmeler yaşandığını kaydeden Başhekim Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, hastaneye giren hastaların yaklaşık yüzde 70’inin radyoloji bölümüne geldiğini belirtti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, daha önce röntgen, ultrason, mamografi, tomografi ve ilaçlı tetkiklerin aynı koridorda yapıldığını belirterek, “10-12 ve 13-15 saatleri arasında kalabalık nedeniyle koridorda yürümek bile mümkün olmamaktaydı. Yoğunluğun artmasıyla röntgen ve ultrason odalarının önünde her gün polemikler, gerginlikler ve hatta hastalar arasında yaşanan tartışmalar bir süre sonra hasta ve personel arasında da münakaşalara sebep oluyordu. Kapasite yetmediği için de hastalara ertesi sabah çok erken saatlerde gelmeleri ve sıra almaları söylenmekteydi. Radyoloji bölümünün değişim ile birlikte çalışmayan numaratörler yenilendi ve hasta sırası konusunda yaşanan tartışmaların tamamen önüne geçildi. İki yıl önce ultrason randevuları altı ay sonrasına verilirken günümüzde 7 iş gününe kadar düşürüldü. Bununla birlikte acil ve gebe hastalara ise randevu dahi verilmeksizin hemen bakılmakta” dedi.

Reklam
Reklam

US ODA SAYISI 8’E ÇIKARILDI

Fiziki düzenlemeler ile yeni ultrason ünitesi oluşturularak daha önce 3 olan US oda sayısının 8’e çıkartıldığını kaydeden Başhekim Bülbüller, “Ultrason tetkiki yapılan hasta sayısı günlük 150 iken şu anda 300-350 hastayı bulmakta. Yakın zamanda üç yeni ultrason odası daha açmayı planlıyoruz. Röntgen bölümüne de 3 adet son teknoloji yeni U kollu dijital röntgen cihazı alındı ve günde 400 röntgen çekilebilirken bu kapasite 600’e çıkartılmış oldu. Bölgede en hızlı ve en kaliteli röntgen hizmetini verdiğimiz Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde röntgen için başvuran hastalar hemen çekime alınabiliyor. Yeni dijital röntgen cihazları alarak günlük hasta kapasitesinin bine çıkartılmasını planlamaktayız” diye konuştu.

GİRİŞİMSEL RADYOLOJİDE İLERLEME

Ayrıca girişimsel radyoloji alanında da oldukça ilerleme kaydedildiğini ve her türlü girişimsel işlemin (Biopsi, abse ve kist boşaltılması, stentleme, bilier ve vasküler girişimler) başarıyla yapıldığını belirten Doç. Dr. Bülbüller sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Yeni alınacak anjiografi cihazı ile bu hizmetin de daha ilerletilmesi düşünülmekte. İkisi kapalı, biri açık olmak üzere toplam üç MR hizmeti alımı yapıldı. Yine biri acil hastalara hizmet vermek üzere iki adet Multidedektör BT hizmet alımı gerçekleştirildi. Şu anda radyoloji bölümünde bir doçent doktor, iki baş asistan doktor, on beş uzman doktor ve iki asistan doktor hizmet veriyor.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: