Raftingciler nefes kesen tatbikatı başarıyla tamamladı

Aldıkları eğitimin uygulamalı bölümünde Karasu nehrine inen raftingciler, botlarının devrilmesine rağmen kısa sürede kıyıya ulaşmayı...

Aldıkları eğitimin uygulamalı bölümünde Karasu nehrine inen raftingciler, botlarının devrilmesine rağmen kısa sürede kıyıya ulaşmayı başardı.
Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) sunulan ‘Rafting Başkenti Erzincan’ projesinin uygulamalı dersi Karasu nehri üzerinde gerçekleştirildi.
Türkiye’de ilk olarak Erzincan’da verilen ‘Nehir Rehberi Asistanı’ kursu 5 gün sürüyor. Teorik eğitim ardından uygulamalı eğitime geçen 35 kursiyer, Karasu nehrinin azgın sularına inerek gösteri düzenledi.
Uygulamalı eğitim içerisinde dümen, kürek komutları, güvenlik ve olası riskler içeren durumlara karşı önlem alınması eğitimi verildi. Eğitim en heyecanlı bölümü ise nehirde botun devrilmesi ve botun rehber tarafında düzetilerek, bottan düşen ekibin raftingcilerin tekrar bota çıkarılması ya da kıyıya çekilmesi oldu. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen uygulamalı eğitim sırasında, kursiyerler beklide ilk kez bu kadar çok zor anlar yaşadı.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE’DE İLK
‘Rafting Başkenti Erzincan’ projesinin eğitmenlerinden Uluslararası Akarsu Güvenlik Uzmanı Gürkan Köse, rafting rehberlik asistanlığı kursunun Türkiye’de ilk kez Erzincan’da verildiğini söyledi.
Köse, “Burada akarsu rafting asistan rehberliği kursu veriyoruz. Bir günlük teorik eğitimin ardından dümen, kürek komutları, güvenlik ve olası riskler içeren rafting rehberinin ihtiyacı içereceği içeren her türlü donanımı burada vermekteyiz. Avantaj sağlayan güvenlik sistemlerini 5 günlük uygulamalı ders saati içerisinde aktarmaya çalışıyoruz. Uygulamalı eğitimde heyecanlı anlar yaşandı. Bu sporun içerisinde bu heyecan vardır. Rafting rehberlik bazında Türkiye’de ilk kez Erzincan’da vermekteyiz. Ülkemizde bu tarz eğitimleri ilk defa yapar olduk. Gerek ülkemizde uluslar arası eğitmenin olmaması, gerekse bu tarz eğitimlerin bugüne kadar ihtiyaç duyulmamasından kaynaklı olan bir boşluk vardı, bu bizim için bir ilk oldu açıkçası. Kursa 35 kişi katıldı. Erzincan bölgesinde raftinge ilgi çok güzel ve bu konuya gayet sıcaklık gösteriyor.” açıklamasında bulundu.
Karasu nehrinin sularında yıllarca bu sporu yapan kursiyerler ise bir çok alanda eksiklerinin olduklarını gördüklerini, artık daha güvenli ve bilinçli rafting yapacaklarını kaydetti.
Bu arada Erzincan'da 'Nehir Rehberliği Eğitimi' kursu açıldı. Erzincan’da ki bütün rehberler eğitimden geçerek; Erzincan’a gelecek olan misafir ve turistlere iyi bir rehberlik hizmeti sunulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz