Rahibe Teresa'nın büyük sırrı

Ünlü seyahat yazarı Tonguç, Türkler için 'Avrupa'da Görülecek 101 Yer'i bir kitapta topladı. Kitap, Osmanlı'nın Avrupa'da gizli kalmış sırlarını da gün yüzüne çıkardı.

Rehber ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, "Avrupa'da Görülecek 101 Yer" adlı kitabında, Türkler'in gezmek istediği 40 ülkeden 101 yeri tanıttı. Dünyada 105 ülkeye seyahat eden ve "En iyi profesyonel rehber ve gezi yazarı" seçilen Tonguç'un, yurtdışını görmek isteyenler için seyahat deneyimlerini paylaştığı "Avrupa'da Görülecek 101 Yer" adlı kitabı, Avrupa'daki Osmanlı eserlerine de yer veriyor.

Reklam
Reklam

BENZERİ BULUNMUYOR

Tonguç, "Piyasada bir Türk'ün yazdığı, yurtdışındaki ülkelerle ilgili kitap yoktu. Türkçe rehberler daha çok çeviri şeklindeydi ve çeviriden dolayı hatalarla dolu kitaplar vardı" dedi. Türkler'in Avrupa'da en sık gittiği, en çok görmek istediği yerleri içeren bir kitap hazırlamayı amaçladığını anlatan Tonguç, "Bu kitap bir Türk yazar tarafından Türkler için hazırlanmış ilk Avrupa seyahat kitabı" diye konuştu.

OSMANLI'DAN İZLER

Kitapta, Türkler'in Avrupa'da tercih ettiği 40 ülkede önemli şehirleri ayrıntılarıyla betimleyen Tonguç, kitabının önemli diğer bir özelliğinin de Avrupa'daki Osmanlı ve Türk izlerini sürmesi olduğunu söyledi. Kitapta, Tallinn, Viyana, Stockholm, Berlin, Rodos gibi Avrupa şehirlerindeki Osmanlı izlerini gösteren hikayeler var.

RAHiBE TERESA BiR OSMANLI

Kitapta yer alan Osmanlı izlerine dair bazı ip uçları veren Tonguç şunları söyledi:

"Mesela, Arnavutluk'a gittiğinizde başkent Tiran'da dolaşırken Rahibe Teresa'nın heykelini görüyorsunuz. Detaylara girdiğinizde öğreniyorsunuz ki Rahibe Teresa aslında Osmanlı vatandaşı olarak doğmuş, asıl adı da Gonca Boyacı. Floransa'ya gittiğinizde dünyaca ünlü Uffizi Müzesi vardır. Bu müzenin ikinci katına çıktığınızda Osmanlı padişahlarının portresini görürsünüz. British Museum'da Efes'teki Artemis Tapınağı, Bodrum'dan gelme dünyanın yedi harikasından biri sayılan mozolenin parçalarını görürsünüz."

Reklam
Reklam