Rahibi, korucu çetesi mi kaçırdı?

BATMAN (İHA) - Mardin, Mor Yakup Manastırı Rahibi Edip Savcı'nın, köy korucusu H.E.'nin lideri olduğu 7 kişilik çete tarafından kaçırıldığı iddia ediliyor.

28 Kasım 2007 tarihinde Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyü Mor Yakup Manastırı Rahibi Edip Savcı'nın kaçırılması ve Batman'da serbest bırakılmasının ardından devam eden soruşturma gittikçe derinleşiyor. Soruşturma kapsamında Batman ve Mardin'de eş zamanlı yapılan operasyonlarda Şırnak'ın İdil ilçesi Karalar köyü nüfusuna kayıtlı gönüllü köy korucusu H.E.'nin rahibin kaçırılma olayına karıştığı ve 7 kişilik şebekenin lideri olduğu iddia edildi. Batman ve Mardin'de jandarma tarafından eş zamanlı yapılan operasyonda gönüllü köy korucusu H.E.'nin Mardin'de kaldığı otelde gözaltına alındığı ve Batman'a getirildiği bildirildi. Batman Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu devam eden köy korucusunun diğer sanıklarla birlikte yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Polis ve jandarma, İdil ilçesi Karalar köyü ve Barıştepe köyünde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Rahip Edip Savcı'nın korucu H.E. ile önceden bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında rahibin kaçırıldığı araca da el konulurken kaçırılma olayında üç kardeşin de rol aldığı ve Batman'da rahibin rehin tutulduğu ev sahibinin yardım yataklıktan gözaltına alındığı belirtildi. Dün akşam saatlerinde Batman kent merkezinde firari olan iki sanıktan birinin daha yakalandığı diğer firari sanıkların yakalanması için operasyonların devam ettiği öğrenildi.