Rahime Batu Lisesi, Türkiye'nin En Başarılı 7'inci Okulu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2012 ölçme ve değerlendirme sonuçlarına göre, Beşer...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2012 ölçme ve değerlendirme sonuçlarına göre, Beşer Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Rahime Batu Fen Lisesi, Türkiye'nin en başarılı 7'inci, Malatya'nın ise 1'inci okulu oldu.

Özel Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 9'uncusu, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda(LYS) ise Türkiye 17'incisini çıkartarak ciddi bir başarı yakaladıklarını anımsattı. Bu başarılar sonucu ÖSYM tarafından açıklanan ölçme ve değerlendirme sonuçlarına göre Türkiye 7'incisi, Malatya 1'incisi olduklarını belirten Ercul, şöyle devam etti: "Öğrencilerimizden Ayşe Merve Güngör, 2012 YGS ve LYS’de Malatya birincisi olarak okulumuza çifte sevinç yaşatmıştı. Bu istatistikî verilere göre okulumuz bireysel ortalamada başarılı olduğu gibi kitlesel ortalamada da başarılı olduğunu göstermiş oldu. Öğrencilerimiz ailelerinin ve biz eğitimcilerin yüzünü ağarttı. Çocuklarımızın başarısı, eğitime yapılan hiçbir yatırımın boşa gitmediğinin göstergesi oldu. Bu senede bu başarı çizgisinin devam edeceğini umudunu taşıyoruz, öğrencilerimizle birebir ilgilenmenin semeresi olan bu başarının mimarı olan öğretmenleri ve velileri tebrik ediyorum.”
2013 YGS ve LYS’ye girecek öğrencilerinin de düzenli ve disiplinli bir şekilde hazırlandıklarını vurgulayan Ercul, başarı çıtasını daha da yukarı taşımayı hedeflediklerini kaydetti. Ercul, şunları söyledi: "Öğrencilerimizin genel ortalamasının çok yüksek olması her geçen gün çıtayı daha da yükseltmeleri Malatya adına okulumuz adına gurur verici bir tablo. Tecrübeli öğretmen kadrosunun yanında teknik ve teknolojik imkânların üst seviyede olduğu Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi bölgenin ve Türkiye’nin en çok tercih edilen okulu olduğunu bir kez daha göstermiştir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında taban puanı 492 olan Özel Rahime Batu Fen Lisesi bu yılda en başarılı öğrencileri bünyesine alacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: