Rahmi Koç, başkan oldu

İSTANBUL (İHA) - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Güneydoğu Avrupa İş Danışma Konseyi İcra Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, Güneydoğu ve Avrupa'da daha iyi ekonomik politikaların geliştirilmesi ve uygulanması amacıyla ayrı ayrı faaliyet gösteren Güneydoğu Avrupa İşbirliği Girişimi (SECI) ve İstikrar Paktı Dayanışma Konseyleri birleşme kararı aldı.

Güneydoğu Avrupa İş Danışma Konseyi adı altında birleşen oluşumun temel hedef ve misyonu, Güneydoğu Avrupa ülkelerinin hükümetlerine iş konularında danışmanlık hizmeti vermek, bölgesel iş geliştirme merkezleri, ortak networkler oluşturarak Güneydoğu Avrupa'ya yapılacak yatırımı teşvik ederek bölgesel ticaret faaliyetlerini desteklemek olarak tanımlanıyor.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar bölgenin siyasi, kültürel ve özellikle de ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak çözüm ve projeler üretmek amaçlı olarak çalışmalarını sürdüren SECI, bölgesel ticaretin gelişmesine yönelik olarak, yatırım imkanlarını kısıtlayan bürokratik koşulların azaltılmasına yönelik önemli çalışmalar yaptı, özellikle KOBİ'lerin geliştirilmesi odaklı çalışmalara büyük önem verdi.

11 Aralık 2002 tarihinde Üsküp'te gerçekleştirilen SECI-İstikrar Paktı Dayanışma Konseyleri ortak toplantısında, 5 kişilik yeni İcra Kurulu oluştu. Güneydoğu Avrupa İş Danışma Konseyi adıyla birleşen Konsey'in İcra Kurulu Başkanlığı'na ise, 2003 yılı sonuna kadar Koç Holding Yönetim Kurulu Rahmi M. Koç seçildi.

Rahmi M. Koç'un Başkanlığı'nı üstlendiği Konsey'in 2003 yılında ele alacağı arasında Serbest Ticaret Anlaşmaları, altyapı projelerinin tamamlanması ve enerji alanında liberasyon ve işbirliğine gidilerek 2005 yılına kadar Avrupa Birliği normlarına uyum sağlaması yer alıyor.