Rahmi M. Koç Müzesi Etkinlikleri

Rahmi M. Koç Müzesi’nde bir hafta sonu

Rahmi M. Koç Müzesi; Liman 2 Römorkörü ile Nostaljik Haliç Gezileri, Hareketli Günler Etkinlikleri ve Nostaljik Tren Turları ile Ağustos ayı sonuna kadar yine pek çok etkinlik sunuyor, özellikle çocukları mutlu ediyor.

Müzedeki etkinliklerden bazıları şunlar:

Liman 2 - Buharlı Römorkörü ile Haliç Gezisi: İstanbul'da çalışır durumda bulunan son iki buharlı gemiden biri olan, 1936 Hollanda yapımı tarihi buharlı römorkör "Liman 2” ile hafta sonları 13:00, 14:30, 16:00 ve 17:30 saatlerinde müzenin rıhtımından başlayan 40 dakikalık Haliç Turlarına katılabilir ve tarihi Altın Boynuz kıyılarını farklı bir gözle keşfetme tecrübesini yaşayabilirsiniz. Liman 2 istim tutmuş durumda Rahmi M.Koç Müzesinde ziyaretçilerini bekliyor.

Reklam
Reklam

Hareketli Günler: Müzenin avlusunda Cumartesi ve Pazar günleri hava şartlarının uygun olması durumunda saat 15.30'da gerçekleşen "Hareketli Günler” etkinlikleri kapsamında Penny Farthing bisikletinin gösterilerine, buhar makineleri ve dizel motorların nasıl çalıştığına tanık olacaksınız. Her zaman hayranlık uyandıran klasik otomobillerin müthiş motor seslerini duyarak 1926 model Ford TT otobüs ile müzenin avlusunda heyecan verici bir tura katılıp, Ginger gösterisini hem izleme şansına sahip olacak hem de Ginger'ın çalışma prensiplerini denemeler yaparak anlayabileceksiniz.

Nostaljik Tren ile Hasköy- Sütlüce Gezisi: Sütlüce-Hasköy arası uzanan 700 metrelik dar hat demiryolu hattı üzerinde kurulu, 1965 Ruston & Hornsby Dizel Nostaljik Tren ile Haliç'te benzersiz bir tarihi tren turu atma şansı ve nostaljik tren garında adeta geçmişte verilmiş bir mola ziyaretçilerini bekliyor.

Atlıkarınca: Açık sergileme alanında bulunan atlıkarıncaya, aynı anda 24 çocuk güvenle binebiliyor.

Reklam
Reklam

Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi: Yalvaç Ural'ın 1910–2008 tarihleri arasında üretilmiş, birbirinden değerli oyuncak koleksiyonu tarihi Fenerbahçe Vapuru'nda 15 Ağustos 2009 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar Sergisi: Minyatür sanatının günümüzdeki tek aktif temsilcisi Henry Kupjack'ın minik ama her detayı kusursuz Minyatür Odaları 15 Eylül'e kadar izlenebilecek.

Keşif Küresi: İstanbul'un ilk halka açık sabit planeteryumu Keşif Küresi adıyla Rahmi M. Koç Müzesi'nde. Keşif Küresi'ni ziyaret eden gökbilim meraklıları yapacakları sanal gezinti ile gezegenlere doğru yolculuk yapacak, Ay kraterleri üzerinde yürüyecek hatta ilk çağa dönerek dinozorlara dokunabilecekler.

Dünya'dan Evrene Bakış Sergisi: Galilei'nin teleskopla yaptığı ilk gökyüzü gözleminin 400. yıldönümü olan 2009 yılının ‘Dünya Astronomi Yılı' ilan edilmesi dolayısıyla tüm yıl boyunca dünyanın çeşitli yerlerinde açılan "Dünya'dan Evrene Bakış Sergisi”ne Rahmi M. Koç Müzesi ev sahipliği yapıyor.

Reklam
Reklam

www.rmk-museum.org.tr