Rahşan Affıyla Cezaevinden Şartlı Çıktı, Adam Yaralamaktan Tutuklandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1999 yılında alacak-verecek meselesi yüzünden cinayet işlemekten 22 yıl 8 ay 15...

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1999 yılında alacak-verecek meselesi yüzünden cinayet işlemekten 22 yıl 8 ay 15 gün ceza alan ancak 3 yıl yattıktan sonra Rahşan affıyla şartlı tahliye olan şahıs, geçen yıl bir kişiyi yaraladığı gerekçesiyle tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Ömer Sezgin (44), 1999 yılında D-400 karayolu Adana-Tarsus arasında alacak-verecek meselesi yüzünden Mustafa Sakım'ı öldürdü. Sezgin, cinayeti işledikten sonra polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi. Yargılandığı mahkemede adam öldürmek suçundan 22 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Sezgin, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit döneminde çıkartılan ve "Rahşan affı" olarak da adlandırılan şartlı tahliye nedeniyle 3 yıl yattıktan sonra cezaevinden tahliye edildi. Şahıs, cezaevinden çıktıktan 11 yıl sonra bir kişiyi bıçaklayınca şartlı tahliye şartlarını bozduğu için cinayet davasından tekrar hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekiplerince yakalanan zanlı, 22 yıl 8 ay 15 gün aldığı cezanın yatmadığı günlerini yatmak ve bıçaklama olayından dolayı aldığı cezayı çekmek üzere cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: