Rahşan Ecevit'ten misyonerlik uyarısı

ANKARA (İHA) - Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi eski DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, misyonerlik faaliyetlerine dikkat çekerek, "AB'ye gireceğiz derken dinimiz elden gidiyor. Takkenin üstüne haç geliyor" dedi.

Rahşan Ecevit yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin Müslüman olduğunu ve ülkesinde İslamiyet'in gerilemesini kabul edemeyeceğini belirtti. Türkiye'de hurafelerden, din sömürüsünden uzak, sünnisi ve Alevisiyle sağlıklı bir İslam'ı yaşamak istediğini vurgulayan Ecevit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin başına sarıkları, türbanları doladılar; sırtına cübbeleri, çarşafları giydirdiler. Onu çağdışı İslam ülkeleri arasına atmak istediler. Derken AB modası çıktı. Şimdi ise ülkemizde kiliseler yer yer apartman katlarına yayıldı. Kimi vatandaşlarımız kah ikna kah çıkar sağlanarak Hristiyan yapılıyor. AB'ye gireceğiz derken dinimiz elden gidiyor. Takkenin üzerine haç geliyor. İnsan inançsız olmaya görsün, her hareketi takiyye olur. Ben takiyyelerle yönetilmek istemiyorum. Ben ülkemi geri istiyorum."