Rahvan At Yarışlarında Kıyasıya Mücadele

Bursa'da, Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olan rahvan at yarışlarının 9'uncusu yapıldı. 150 at tutkununun...

Bursa'da, Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olan rahvan at yarışlarının 9'uncusu yapıldı. 150 at tutkununun katıldığı koşuda yarışmacılar birinci gelebilmek için mücadele etti.

Bursa'da rahvan at koşusu heyecanı yaşandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen rahvan atları koşusuna 150 at katıldı. Yarışlar Yunuseli Osmangazi Kurban Pazarı’nda yapıldı. Türkiye'nin dört bir yerinden gelen atlılar hünerlerini sergiledi. Osmanlı döneminden kalan koşu geleneğinin sürdürüldüğü program bayrak koşusu ile start aldı. Yarışlar gün boyu renkli görüntülere sahne oldu.

Reklam
Reklam

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katkıları sayesinde bu geleneğin ecdada yakışır bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Rahvan Atçılar İl Temsilcisi İhsan Gür, “Biz bu atlarla yıllarca kıtadan kıtaya at koşturmuşuz. At ve insan özdeşleşmiş, Türkler bu atlarla zaferden zafere koşmuştur. Günümüzde de bu insanlar bunu bir spor olarak yaşatıyor. Bundan önce köylerde, düğünlerde yarışıyorduk. Sağ olsun sayın Altepe Bursa genelinde bunu organize etmeye başladı. Şimdi Osmangazi, Büyükşehir ve Nilüfer belediyeleri adına bu yarışlar düzenleniyor” dedi.

Yarışların 11 dalda yapıldığını ifade eden Gür, "Bursa bu konuda artık bir numaradır. 100'ün üzerinde rahvan atımız var. Ödemiş'ten, İzmir'den, Alanya'dan, Antalya'dan, Balıkesir'den, İzmit'ten atlarımız geldi. Çok iyi bir sayıya ulaştık. 150 rahvan at yarışıyor" diye konuştu.

Dereceye giren at sahipleri sertifika ve bin 500 TL ile 10 bin TL arasında değişen para ile ödüllendirildi. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz