Rahvan Atçılık Geleneği Söke’de Yaşatılıyor

Söke’de Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü geleneksel yarışları ile Rahvan Atçılık kültürünü yaşatmaya...

Söke’de Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü geleneksel yarışları ile Rahvan Atçılık kültürünü yaşatmaya çalışıyor.

Söke Belediyesi’nin de büyük destek verdiği Rahvan At Yarışları bu yıl yine gerçekleşirken; yarışlara Ege’nin dört bir yanından 50’ye yakın rahvan at katıldı, renkli görüntüler oluştu.

Atların tek ayak koşma sitiline verilen isim olan Rahvan, bu türde koşan atların yarışlarına ise Rahvan At Yarışları deniyor. Ege Bölgesi’ne has olarak bilinen Rahvan At Yarışlarında ise sadece yerli atlar koşuyor. Bu kültür Söke’de de yaşatılmaya çalışılırken; ilçede Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Muharrem Doğanoğlu yönetim kurulu başkanlığında faaliyetlerini sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Söke’de yapılan yarışlarda davul zurna, cümbüşlü müzik grupları renk kattı. Yarışlar sonunda

Taylarda birinci Muharrem Doğanoğlu, tozkoparan kategorisinde birinci Ali İhsan Gülfidan, ikinci Fahri Boz, taylar kategorisinde birinci Enver Ağar, ikinci Boyacı Rahmi, tay kategorisinde birinci Mahmut Allar, Taze Besili Taylarda birinci Tezcan Gülfidan, Büyük Orta’da birinci İsmail Onbaşı, Başaltı kategorisinde birinci Saadet Pektaş, ikinci Musa Gez, Başatlar yarışında ise birinci İbrahim Şerbetçi, ikinci Boyacı Bülent geldi. Yarışmaya katılan tüm rahvan atçılara, birincilik kupası ve ikincilik madalyaları törenle verildi.

Yarışmaya katkılarından dolayı başta Söke Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür eden Söke Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Başkanı Muharrem Doğanoğlu; “Bu ata sporumuzu yaşatmamız için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz ” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: