Rahvan Atları Osmangazi İçin Koştu

Bursa'da, Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olan rahvan at yarışlarının 8'incisi yapıldı. At tutkunlarının katıldığı...

Bursa'da, Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olan rahvan at yarışlarının 8'incisi yapıldı. At tutkunlarının katıldığı koşuda, yarışmacılar birinci gelebilmek için mücadele etti.

Bursa'da rahvan at koşusu heyecanı yaşandı. Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen rahvan atları koşusu, Yunuseli yeni kurban pazar alanında yapıldı. Türkiye'nin dört bir yerinden gelen at meraklıları, pistte hünerlerini sergiledi. Osmanlı döneminden kalan koşu geleneğinin sürdürüldüğü program, bayrak koşusu ile start aldı. Koşuyu pist kenarında izleyen vatandaşlar da, rahvan atlarının kıyasıya mücadelesini ilgiyle takip etti. Yarışlara katılan atların profesyonel safkan olmadığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bölgedeki insanların günlük ihtiyaçlarını karşılayan atlardı. Buradaki yarışlara katılarak şenlik havasında oluyor. 150 civarında yarışmacı katılacak. Yarışmalar 11 farklı kategoride yapılacak. Çevremizdeki illerden de gelen vatandaşlarımız var. Eski geleneklerimizi bugüne taşıyoruz. Kendi öz kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Fetih şenlikleri ile fetih ruhunu ve günlerini bugünlere taşımak istedik. Geleceğe mesaj vermek istedik. Katılım her sene artıyor. Kendi kültürümüzü yaşamış oluyoruz. Bu etkinliklere bundan sonrada devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Yarışlar akşam saatlerine kadar devam edecek. Yarışmada birinci olan baş ata 4 bin TL, başaltı ata 3 bin 400 TL, büyük orta ata 3 bin TL, küçük orta ata 2 bin 500 TL ve deste ata 2 bin TL ödül verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz