Raikkonen: "Gelecek yıl daha kolay olacak"

Dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, Ferrari'nin gelecek yıl daha kolay bir sezon çıkaracağını söyledi. Takımın dün Mugello'daki şampiyonluk kutlamalarına katılan Fin pilot, binlerce Ferrari taraftarını selamladı. Brezilya'da 1 puanla tüm sezon boyunca arkalarında kaldığı rakiplerini geçerek şampiyonluğa uzanan Raikkonen gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gelecek yıl sadece benim için değil, takım için de kolay olmalı" dedi.

Raikkonen, "Bu yıl istediğim doğru aracı bulmakta bazı problemler yaşadık. Yeni aracı nasıl yapacağımızı göreceğiz. Bunun ne kadar iyi bir araç olacağını söylemek şimdiden zor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bununla birlikte yeni araç konusunda büyük beklentileri olduğunu kaydeden Fin pilot, gelecek yıl hakkında tahmin bulunamayacağını ancak olumlu düşünceleri bulunduğunu belirtti.

Gelecek sezon uygulanmaya başlayacak olan çekiş kontrol yasağıyla yarışmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Raikkonen, yeni uygulamanın yarışları daha iyi hale getireceğine inandığını söyledi.

Raikkonen, "Formula 1'e geldiğimde çekiş kontrol yoktu. Daha sonra gelen birçok yeni uygulama oldu. Yasağın yarışları daha eğlenceli ve zor hale getireceğini düşünüyorum. Ayrıca böylece daha fazla sollama imkanına kavuşacağız" dedi.

TurkiyeF1.Com