Rakı korkusu freeshoplara yöneltti

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da sahte rakı nedeniyle ölenlerin sayısının giderek artması, freeshoplardaki satışları artırdı. Sahte rakı korkusu yaşayan vatandaşlar, havalimanındaki freeshoplara akın ediyor.

İstanbul'da piyasaya sürülen sahte rakılar nedeniyle ölenlerin sayısının her geçen gün artması, içki tüketicilerini paniğe sevk etti. Sahte rakı korkusu yaşayan vatandaşlar, içkinin gerçeğini satın alabilmek için Atatürk Havalimanı'ndaki freeshoplara akın etti. Bununla birlikte özellikle, havalimanındaki freeshoplarda satılan rakılara talep arttı. Freeshop işletmecileri, "Talepler arttı fakat olay daha yeni. İleriki günlerde satışların daha çok artacağını tahmin ediyoruz. Bizim rakılarımız sağlıklı ve temiz olduğu için insanlar güvenerek satın alıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Yolcular ise, "Son yaşanan olaylardan sonra burası daha güvenli olduğu için rakıyı havalimanından alıyoruz" dedi.

Yurtdışından gelen bir yolcu, İstanbul'daki olayları arkadaşının telefonla kendisine söylediğini belirterek, "Arkadaşım beni aradı ve sahte rakı nedeniyle korktuklarını, bu nedenle İstanbul'a gelişte havalimanından rakı almamı istedi" diye konuştu.