Rakitic, İniesta, Neymar, Messi! Sırada kim var?

Barcelona’da forma giyen Arda Turan, Luis Enrique’nin çok yönlü oyuncuları arasında yer almaya devam ediyor. 6 aylık forma hasretinin ardından ikisi lig, ikisi kupa olmak üzere toplam 4 maçta forma giyen Arda Turan, bu maçlarda 4 farklı mevkide oynadı.

Espanyol maçıyla Katalan ekibinde ilk kez görev alan Arda, bu karşılaşmada Rakitic’in orta sahadaki görevini üstlendi. Granada mücadelesinde ise Iniesta’nın yerini alan Arda, Espanyol’la oynanan rövanş maçında ise bu kez Neymar’ın bölgesinde etkili olmaya çalıştı. Son A.Bilbao maçına kulübede başlayan Arda, ikinci yarıda Messi’nin yerini aldı.

[Arda Turan: 'O maçtan sonra çok ağladım'](https://www.mynet.com/arda-turan-o-mactan-sonra-cok-agladim-91917-myspor)

İspanyol basınının Barcelona’nın çok yönlü oyuncuları arasında gösterdiği Arda Turan, genç yıldız Sergi Roberto’dan sonra farklı bölgelerde en fazla şans verilen ikinci isim olmayı başardı.

Reklam
Reklam

Luis Enrique, Sergi Roberto’yu bugüne kadar 7 farklı bölgede kullanırken, Arda 4 farklı maçta 4 farklı mevkide görev yaptı.

Arda’nın Kral Kupası çeyrek finalinde A.Bilbao’ya karşı sahanın hangi noktasında yer alacağı ise merak konusu oldu. İdeal yeri alan orta sahada mı oynayacak yoksa cezalı olan Luis Suarez ve dinlendirilecek olan Messi ikilisinden birinin yerini mi alacak bilinmiyor.

[İspanya, Arda'nın asistini konuşuyor](https://www.mynet.com/ispanya-ardanin-asistini-konusuyor-91888-myspor)

Luis Enrique her ne kadar Arda’nın asıl yeri orta saha ifadelerini kullansa da Katalan basını Arda’nın bu karşılaşmada Luis Suarez’in bölgesinde oynayacağını iddia ediyor.

ARDA TURAN’IN İLK 4 MAÇI

Arda - Espanyol – Rakitic (KRAL KUPASI)
Arda - Granada – Iniesta (LA LİGA)
Arda - Espanyol – Neymar (KRAL KUPASI)
Arda - A.Bilbao – Messi (LA LİGA)

Katalan mesajı, İspanya’yı karıştırdı

Barcelona Kulübü'nün internet sayfasından bugün Kral Kupası'nda oynayacakları Athletic Bilbao maçını duyururken “Katalan saatiyle 21.00’de” demesi ortalığı karıştırdı.

Reklam
Reklam

Barça’nın sayfasında “Kral Kupası çeyrek final ilk maçı San Memes’te önümüzdeki Çarşamba günü (Katalan saatiyle 21.00) oynanacak” denildi.

Gelen tepkiler üzerine geri adım atan Barcelona, duyuruyu “Kral Kupası çeyrek final ilk maçı San Memes’te önümüzdeki Çarşamba günü (yerel saatle 21.00) oynanacak” şeklinde değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde yine polemik başlatan Barça, Katalonya Özerk Yönetimi yeni başkanı Carles Puigdemont’u resmi Twitter hesabından “Tebrikler Başkan Puigdemont. Bugün bizim ülkemiz Katalonya’da başlayan heyecan verici ve tarihi dönemde başarılar dileriz.” ifadelerini kullanmıştı.

İspanya’ya bağlı Katalonya Özerk Bölgesi’nde bağımsızlık talep edenlerin oranı yüzde 50’ye yaklaşıyor.