Rakka Operasyonu'nda, 4 Köy Ve 7 Mezra Işid'ten Alındı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteği ile ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu DSG'nin 3 gün önce başlattığı 'Fırat'ın Gazabı' operasyonu sürüyor.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteği ile ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu DSG'nin 3 gün önce başlattığı 'Fırat'ın Gazabı' operasyonu sürüyor. Operasyon kapsamında şimdiye kadar Wehid, Um Sefa, Abdullah, Lbed köyleri ile Qurtace, Waste, Heran, Cere, Ireqat, Kerzan ve Şeyh Salih mezraları IŞİD'ten alındı. Irak ve Suriye'deki Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, DSG'nin yaklaşık 30 bin kişi ile başlattığı operasyonda şimdiye kadar 15 kilometre ilerleme sağlandı. Rakka operasyonunun başlaması ile IŞİD'in Rakka'ya yönelik ilerleyişi durdurmak için yaptığı intihar saldırıları da artmaya başladığı belirtildi. El-Leqte Köyü'nde düzenlenen intihar saldırısında çok sayıda sivilin de öldüğü belirtildi.
ABD ASKERLERLERİ DE ÖN SAFLARDA ÇATIŞIYOR
Rakka Operasyonu yaptıkları DSG içerisinde, YPG, YPJ, Siqur El-Reqa Tugayı, El-Tehrir Tugayı, Şuheda El-Reqqa Tugayı, Hemam El-Türkmen Şehitleri Tugayı, Til Ebyed Devrimciler Tugayı ve Süryani Askeri Meclisin yer aldığı belirtilirken, ABD askerlerinin de operasyonun ön saflarında yer aldıkları belirtiliyor. Musul Operasyonu'nda olduğu gibi Rakka Operasyonu'nda da ABD askerlerinin modern silah ve teknik cihazlar ile operasyonun ön saflarında yer aldıkları ve daha çok hava saldırıları için koordinat belirledikleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: