Ralf: 'Kaza olağan bir yarış hadisesi'

(TürkiyeF1.com) - Ralf Schumacher, Toro Rosso pilotu olan rakibi Scott Speed'i suçlu bulmadığını ve bunun olağan bir yarış hadisesi olduğunu söyledi. Toyota sürücüsü Speed, Ralf ile yarışın başında bir temas yaşamış, Schumacher'in aracı ise spin atmanın eşiğine gelmişti.

Schumacher, "Maalesef böyle şeyler yarış esnasında olabilir. Gayet doğal. Bu, benim kötü başlangıcımdan dolayı oldu. Çok fazla pozisyon harcadım ve kendimi trafiğin ortasında buldum. Etrafımda o kadar araç vardı ki, bir anda ne yapacağımı şaşırdım. Bu noktada fenajda arkadan bir temas yedim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toyota, Jarno Trulli ile diğer hayal kırıklığını yaşadı. Trulli, gridin arkalarından başladığı yarışı 11. sırada tamamladı ancak, 8 yarışta da puan elde edemeyen İtalyan pilot, gösterdiği performanstan hâlâ memnun gözüküyordu. Trulli, "Silverstone kolay bir pist değil elbette, ancak ben başlangıcın ardından birçok aracı geride bıraktım. Aracın dengesi çok iyidi ve kolay olmayan bir yarış geçirdim. Takıma, iyi stratejiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.