Ram Müdürü Çirkin, Ygs Konusunda Uyardı

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cebrail Çirkin, YGS’de 1 milyon 500 bin öğrencinin ter...

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cebrail Çirkin, YGS’de 1 milyon 500 bin öğrencinin ter dökeceğini belirterek, çeşitli uyarılarda bulundu.

Kaygısız ve sakin bir durum içerisinde olumlu duygu ve düşünceler içerisinde olup olumsuz duyguların zihne hakim olmasını engellemek gerektiğini vurgulayan RAM Müdürü Cebrail Çirkin, sınavla ve sonuçlarıyla ilgili düşünceler içerisine girmemek gerektiğini söyledi.

Öğrencilere uyarılarda bulunan Cebrail Çirkin, “Bilgisayar ve TV’den uzak olmak ve sakin bir ortamda dinlenmek, ağır fiziksel aktiviteler yapmamak, sindirimi zor yemeklerden uzak durmak yeterli uykuyu almak güzel bir kahvaltı sonrasında sınava gireceğimiz binaya yarım saat önceden gitmek sınav öncesinde yapılması gerekenlerdir. Sınav salonuna girdikten sonra hemen hemen herkeste biraz kaygı ve heyecana eşlik eden başarısızlık korkusu olur bu durumu normal görmek motive olmak açısından çok önemlidir çünkü az kaygı ve heyecan kişiyi motive eder" dedi.

Reklam
Reklam

Vücut ısısının yükseldiği avuçların terlediği gözlerin hafif karardığı ve korku yaşandığı kanaatine varılırsa durumu abartmadan gözlerin 2-3 dakika kapatılmasını isteyen Çirkin, "Sınavı, soruları ve sonuçlarını akla getirmeden kendinizi güvende ve rahatta hissedebileceğiniz bir yeri aklınıza getirmek ve orada gezinti yapmak sizi rahatlatacaktır. Ayrıca vücudu baştan başlayarak ayaklara kadar biraz sıkıp gevşetmek ve derin nefes alıp vermek kaygı ve heyecanınızı azaltacaktır. Rahatsız edici kaygı ve heyecan genelde sınavın ilk dakikalarında olur ve bu ilk dakikalar kontrol altında tutulduğunda sınav istendik şekilde sonuçlanır. Özellikle ilk sorular birkaç defa okunduğu halde yapılamıyorsa paniklemeden egzersizleri yapmak ve farklı soruları çözmeye başlamak olumsuz durumu ortadan kaldıracaklardır. Ayrıca unutulmamalıdır ki hataların çoğunluğu dikkatsizlikten kaynaklanır ve dikkatsizliklerin çoğunluğu da kısa, basit ve kolay olduğunu düşündüğümüz sorularda olur onun için bu tarz soruları yaparken daha temkinli olmak yüksek başarı getirecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: