Ramazan ayı yaz Kur’an kurslarına ilgiyi artırdı

Okulların tatil olmasıyla yurdun dört bir yanında açılan yaz Kur’an kurslarına çocukların ilgisi Mersin’in Silifke...

Okulların tatil olmasıyla yurdun dört bir yanında açılan yaz Kur’an kurslarına çocukların ilgisi Mersin’in Silifke ilçesinde de artarak devam ediyor. Çocuklardaki Kur’an-ı Kerim öğrenme aşk ve heyecanı velileri de harekete geçirdi. On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının bereket ve rahmetinden istifade etmek isteyen bazı veliler, çocukları ile beraber el ele tutuşarak adeta kursların verildiği camilere akın ediyorlar.
Camideki Kur’an kursuna 60 erkek 40’ı ise kız olmak üzere toplam 100 öğrencinin kursa devam ettiğini açıklayan Silifke merkez Zeytinli Camii Müezzin-Kayyımı Osman Çayır, mübarek ramazan ayının da gelmesiyle birlikte kursiyerlerin camilere anneleriyle birlikte gelmeye başladıklarını, bu sevindirici gelişmenin de tatlı bir yoğunluk oluşturduğunu kaydetti.
Silifke İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, merkez ve köylerde toplam 160 camide ve 9 Kur’an kursunda yaklaşık 200 görevli ile yürütülmekte olan kurslara kız-erkek olmak üzere yaklaşık 4 bin kursiyer katıldığını ifade etti.
Bu rakamın yeterli olmadığını ancak gösterilen ilgi ve alakanın sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Müftü Kaplan, ”Okulların tatil olduğu yaz aylarında ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş öğrencilerin, 'Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla, Mili Eğitim Bakanlığının denetim ve gözetiminde, Cami ve Kur'an kursları ile belirlenen diğer mekanlarda açılan 2 ay süreli kurslardır. 27 Haziranda başlayan Yaz kur’an kursları 26 Ağustos tarihinde sona erecek.”
Yaz Kur’an kurslarının çoğunun camilerde verildiğini hatırlatan Müftü Kaplan, kurs öğreticilerinden çocukların cami cemaatine katılmalarını teşvik etmelerini istediklerini açıkladı.
Kurslarının dini atmosferin yaşayarak öğrenilmesinde de etkili olduğunu dile getiren Müftü Kaplan, cemaattin de çocukları kabul edip onları aralarına almalarını gerektiğine dikkat çekti. Müftü Kaplan, şunları kaydetti; “ Maalesef bazı insanlar cami içerisinde, Allah'ın en değerli varlığı olan çocuğu, camiye değer verme adına küstürüyor, azarlayabiliyor, üzebiliyor, mahcup edebiliyor. Bunlar son derece yanlış. Bunlar bizim peygamberimizin tutum ve davranışlarıyla da bağdaşmayan şeyler. Yani omuzunda çocukla namaz kılan, imamlık yapan bir peygamberin ümmeti kalkıp da çocuğu camide nasıl azarlayabilir?.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz