Ramazan Ayına Doğru

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, "Ramazan, kişiye nefsani arzularını ve ihtiyaçlarını kontrol altına almayı öğreten bir okuldur" dedi.

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, "Ramazan, kişiye nefsani arzularını ve ihtiyaçlarını kontrol altına almayı öğreten bir okuldur" dedi.

Şahin, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, gönüllerde yaşanan hüznün ve metanetin uzaklaşmasına vesile olan, geceleriyle ihya, gündüzleriyle farklı manevi tatlar yaşatan Ramazan ayının gelişinin insanlara ayrı bir derinlik kazandırdığını belirtti. Şahin, şunları kaydetti:

"Ramazan, kişiye nefsani arzularını ve ihtiyaçlarını kontrol altına almayı öğreten bir okuldur. Ramazan bireyi değiştirir, dönüştürür ve adeta yeniden inşa eder. Günah kirleriyle kalbi kararan ve şeytanın oyuncağı olmaya yüz tutmuş insanı kolundan tutup çeker ve ona kaybettiği istikametini yeniden gösterir. Kendine getirir ve yaratılış gayesini hatırlatır. Kendine gelen ve kendini bilen insan Allah'ı bilir. Allah'ı bilen ise hayatı çok farklı anlamlandırır ve kainatı çok farklı görür. Allah'ın biz kullarına en büyük nimetlerinden biridir Ramazan. Bu nedenle Allah kullarını o kadar çok seviyor ki, kullarının kirlenen gönüllerini Ramazanla yıkıyor. Sahuruyla, iftarıyla,orucuyla, teravihiyle, mukabelesiyle Ramazan bizler için bir aylık eğitim oluyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz