Ramazan Ayında Askıda Ekmek Uygulamasına İlgi Arttı

Çorlu`da yaşayan vatandaşlar Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinden yardımlarını esirgemiyor. Askıda ekmek uygulaması ile ihtiyaç...

Çorlu`da yaşayan vatandaşlar Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinden yardımlarını esirgemiyor. Askıda ekmek uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine ekmek yardımında bulunan vatandaşlar ekmeği kimin aldığını, ekmeği alan ihtiyaç sahipleri ise kendisine kimin yardım yaptığını görmüyor.

Çorlu`da faaliyet gösteren bazı fırınlarda uygulanan Askıda Ekmek kampanyası Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlardan daha fazla ilgi görüyor. Uygulamanın hayata geçirildiği fırınlara gelerek ekmek ve pide alan vatandaşlar bedelini ödediği ekmek ve pideleri ise askıya bırak ihtiyaç sahiplerinin hiçbir ücret ödemeden alabilmesini sağlıyor.

Reklam
Reklam

Askıda ekmek uygulamasına katılarak ekmek yardımında bulunan vatandaşlar, yapılan yardımın anlamlı olduğunu söylediler. Ramazan ayında çoğu fakir ailenin sofrasına bu ekmeklerin konulacağını belirten vatandaşlar, oruçlu olan ihtiyaç sahiplerinin de yine bu yardımlarla sağlanan ekmeklerle iftar yapacağını söylediler.

Çorlu`da askıda ekmek uygulaması gerçekleştiren fırınlardan biri olan Dadaşlar Ekmek Fırını yetkilileri ise, askıda ekmek uygulamasından ekmek alan vatandaşların ihtiyaçları dışında ekmek almadıklarını belirttiler. Fırın yetkilileri: “Fuzuli ekmek alan olmuyor. Herkes askıdan ihtiyacı kadar ekmek alıyor. Ekmeği askıya bırakan kimin aldığını, askıdan para ödemeden ekmek alan da kendisine kimin yardım ettiğini görmüyor, bilmiyor. Böylece bir elin verdiğini diğeri görmüyor” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: