Ramazan Ayında Beslenme Önerileri-Uzman Diyetisyen Tuncer: "Oruç Tutanların Mutlaka Sahur Yapması,sağlığın Korunması Açısından Önemli"

Uzman Diyetisyen Yasemin Tuncer, sahurun atlanmaması gerektiğini belirterek, oruç tutanların mutlaka sahur yapmasının sağlığın korunması açısından önemli olduğunu söyledi.

Uzman Diyetisyen Yasemin Tuncer, sahurun atlanmaması gerektiğini belirterek, oruç tutanların mutlaka sahur yapmasının sağlığın korunması açısından önemli olduğunu söyledi.

Tuncer, yaptığı açıklamada, ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, yemek saatlerinin sahur ve iftar olarak iki ana öğün ile iftardan sonra 1 ile 1,5 saat aralıklarla iki ara öğün şeklinde düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.

Sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan hafif kahvaltı yapılması, çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan öğünlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkati çeken Tuncer, "Aşırı acıkma problemi olanların midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi; aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile unlu gıdalardan uzak durulması uygundur" dedi.

Reklam
Reklam

İftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine, sütlü tatlılar veya meyveli tatlıların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Tuncer, şöyle konuştu:

"Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için yemeklerde lif oranı yüksek gıdalar (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilmelidir. Yemekler hızlı yenmekten kaçınmalı, yavaş yavaş ve iyice çiğnenerek yenmelidir. İftar yemeğinden hemen sonra televizyon veya bilgisayar karşısına geçmek, koltukta dinlenmek yerine biraz hareket etmek, kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olması açısından yararlı olmaktadır."

Muhabir. Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz