Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Artacak

Mardin'de Ramazan ayından gıda denetimlerinin artacağı belirtildi.

Mardin'de Ramazan ayından gıda denetimlerinin artacağı belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayının gıda tüketimi yönünden oldukça hassas bir dönem olduğunu kaydetti.

Söğüt, bu kapsamda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, tüm gıda denetçilerinin 24 saat görev başında olacağını vurguladı.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, Ramazan ayında gıda denetimlerinin artacağını belirten Söğüt, "Gıda bir vicdan işidir. Vicdanı olmayanlar gıda da hile yapar. Bizler böyle bir vicdansızlığa mahal vermemek için, 7 gün 24 saat görev başında olacağız. Bütün personelimizin gerekli özeni göstereceğine inancım tamdır" dedi.

Reklam
Reklam

Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Kahraman da denetimlerin özellikle toplu iftarların yapıldığı yerlerde, iftar çadırlarında ve yemek şirketlerinde sıklaştırılacağını kaydetti.

Ramazan ayına özel bir denetim programı hazırlayacaklarını bildiren Kahraman, "Denetimler iftar sonrası ve sahur vakti dahil olmak üzere, 24 saat esasıyla gerçekleştirilecek. Tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için, etkin denetimlerin yapılmasının takipçisi ve uygulayıcısı olacağız" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Sincar/Şengül Oymak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz