Ramazan Ayının Sıcak Havalara Denk Gelmesi

Ramazan ayında, kronik hastalıkları olan kişilerin dikkat etmesi gerektiği bildirildi.Unıversal Malatya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr....

Ramazan ayında, kronik hastalıkları olan kişilerin dikkat etmesi gerektiği bildirildi.

Unıversal Malatya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Doğu Karahan, Ramazan ayının sıcakların en yoğun olduğu döneme denk geldiğini belirterek, kronik hastalıkları olanların daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Uzman Dr. Doğu Karahan, sıcak havalarda su kaybının daha çok yaşandığını belirterek "Kronik hastaların susuz kalmamaları gerekiyor. Çünkü, sıcaklarda zaten susuzluk ek problemler oluştururken bir de uzun süreli açlık araya girdiği zaman şeker, tansiyon ve kalp hastalarında dengesizliklere, şeker düzeninin bozulmasına, tansiyon yükselme ve düşmelerine vücut dengesinin bozulmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu sebepten dolayı aslında kontrolsüz diyabeti olan, kalp hastalığı açısından kontrolü olmayan hastalara Ramazan ayında oruç tutmalarını çok önermiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Oruç tutan hastaların dikkat etmesi gereken konulara değinen Karahan, şunları söyledi: "Akşam saatlerinde iftardan sonra suyu bol tüketmelerini iftar ve sahurda çok fazla yemeklere yüklenmemelerini ve özellikle sıvıları bol tüketmelerini öneriyoruz. İftardan sahura kadar olan vakitte sıvıyı bol almalarını öneriyoruz. Gündüz vakitlerinde mümkünse dışarıya çok fazla çıkılmamasını, serin ortamlarda bulunmalarını öneriyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: