Ramazan Ayının Teması Helal Kazanç Ve Helal Lokma

Bu yıl Ramazan ayının ana teması olarak ‘Helal Kazanç-Helal Lokma’ olarak belirlendiği bildirildi.Malatya’da Cuma...

Bu yıl Ramazan ayının ana teması olarak ‘Helal Kazanç-Helal Lokma’ olarak belirlendiği bildirildi.

Malatya’da Cuma hutbesinde, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Helal Kazanç-Helal Lokma’ konusu okundu.

Cuma hutbesinde şu ifadelere yer verildi:

“Şimdi düşünün. Evine haram sokmamak için çırpınan canları düşünün. Kendinizi düşünün. Maksat için yürüdüğünüz yolları, rızık için boyun eğdiğiniz kulları düşünün. Sonra dikkatle bakın kazandıklarınıza. Bakın, inceleyin, görün. Görmek için bakın; bakın ki haramdan mıdır rızkınız, helalden mi? Ekmeğiniz sağlam mıdır, şüpheli elden mi? Hani alırken yığın yığın, bütün bütün… Varın yüreklerinizi yoklayın. Ya gecenin bir yarısında ya bir gün batımının sarısında kendinizden, cüzdanınızdan, sofranızdan emin olmak için haramı, helali mutlaka ve daima hatırlayın. Seherde havalanan kuşları, tohum eken elleri, düğüm bağlayan ince emekleri, damla damla petekleri tekrar tekrar hatırlayın. Ve o hatırlayıştan sonra yuvasına tok dönen kuş nasıl dolaşırsa yeryüzünde, siz de öyle adımlayın caddeleri, kendinden emin ve bahtiyar. Bu akşam, yatmadan önce, kalbinizi elinizle sımsıkı tutun. Küpürtüsünü hissedesiye kadar tutun. Dinleyin bakalım, niyetleriniz ve düşünceleriniz helale mi yakın, harama mı? Samimiyetle, kendinizi aldatmadan, bahane bulmadan, mazeret uydurmadan dinleyin bakalım kalbinizi. Sonra sorun kendinize, şu alemde haram mıdır kârımız bizim, helal mi? Haramlar mil çekmeden gözlerimize, kederler gelmeden yüzlerimize soralım bu soruyu, mutlaka soralım. Ta ki vicdanımız rahat, gönlümüz huzurlu uyuyabilelim. Yoksa yarın, hala haramdan kurtulmamışsak, yarın, toplum bozulacak, nesillerimiz çürüyecek ve yakın bir gelecekte bereketi kaybedecek ülkemiz, öğütülmüş buğdaylar yanık kokacak, eğrilen iplerimiz en ince yerinden kopacak. İlkbaharlarımız sarı yapraklarla dökülecek.

Reklam
Reklam

Diyanet İşleri Başkanlığımız helâlin, helal kazanç ve helâl lokmanın önemine vurgu yapmak ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bu sene Ramazan ayında ‘Helâl Kazanç-Helal Lokma’ konusunu gündeme taşımıştır. Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, helal kazanç konusu bütün yönleriyle ele alınacaktır. Bu vesileyle Ramazan ayından kazançlı çıkmayı, daima helal ve bereketli rızıklar peşinden koşmayı Rabbimizden niyaz ediyorum.

Akşam çocuğunuza içirdiğiniz sütün hesabını kendinize sorun. Masum musunuz, değil mi? Şeker mi çiğnemektesiniz, kil mi?”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: