Ramazan Ayının Tüm Renkleri Osmangazi’de

Osmangazi Belediyesi her yıl olduğu gibi bu sene de ramazan coşkusunu mahallelere taşıyacak.20 mahallede düzenlenecek...

Osmangazi Belediyesi her yıl olduğu gibi bu sene de ramazan coşkusunu mahallelere taşıyacak.

20 mahallede düzenlenecek şenliklerle vatandaşlar ramazan ayının coşkusunu birlikte yaşayacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mübarek ayın coşkusunu ilçenin dört bir yanına yayacak olan Osmangazi Belediyesi, ay boyunca her akşam başka bir mahallede düzenlenen ramazan eğlenceleriyle, vatandaşlara keyifli bir ay yaşatacak. Karagöz-Hacivat gösterisinden Türk Sanat Müziği’ne kadar birçok programın yer aldığı ramazan eğlenceleriyle mahallelerde vatandaşlar iftardan sonra hep birlikte eğlenecek.

Reklam
Reklam

Belediyeye ait sosyal tesisler ramazan ayına özel programlarıyla vatandaşların karşısına çıkacak. Yine spor tesisleri, yüzme havuzları iftardan sonra açık kalacak ve orucunu açtıktan sonra spor yapmak isteyen vatandaşlara hizmet verecek.

Ramazan ayı boyunca her gün 2 bin 500 kişiye iftar yemeği dağıtılacak. Yine ihtiyaç sahibi binlerce aile de erzak yardımıyla Ramazan ayının bereketinden faydalanacak.

Yine mübarek ayın coşkusunu ve bereketini bu yıl da sınırların dışına taşıyacak olan Osmangazi Belediyesi, Kosova ve Bulgaristan başta olmak üzere Balkan ülkelerinde vereceği iftar yemekleriyle ata yadigarı Müslümanlara elini ve gönlünü uzatacak. Dostluk ve kardeşliğin en güzel örneklerini sergileyecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ramazan ayında 20 farklı mahallede geleneksel ramazan eğlencesi düzenliyoruz. Eski ramazan geleneklerini ve eğlencelerini mahallere taşımak için düzenlediğimiz bu etkinliklere vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. 7’den 70’e tüm halkımız mahallesine kadar gelen bu eğlencelerin tadını doyasıya çıkarıyor. Balkanlar’da yaşayan Müslümanları da unutmuyoruz. Bu yıl da Kosova ve Bulgaristan’da düzenleyeceğimiz iftar yemekleriyle ramazan bereketini Balkanlar’a taşıyacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: