Ramazan Ayının Vazgeçilmez Tatlıları

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarına sıcak nedeniyle beklenen ilgi gösterilmiyor.Malatya’da Tatlıcılar Çarşısı’nda Ramazan nedeniyle az da...

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarına sıcak nedeniyle beklenen ilgi gösterilmiyor.

Malatya’da Tatlıcılar Çarşısı’nda Ramazan nedeniyle az da olsa müşteri kıpırdanması görülürken, sıcak olması nedeniyle Ramazan tatlılarına beklenen talebin olmadığı ifade edildi.

Yassı kadayıf yapan Mehmet Emin Doğan, 3 yıldan beri fiyat arttırmadıklarını söyleyerek, “Yassı kadayıf Ramazan ayının vazgeçilmez tatlıların başında gelir” diyerek, kilosunu 8 liradan sattıklarını söyledi.

Bayram Aydın isimli tatlıcı ise en fazla yassı kadayıfın talep edildiğini belirterek, “Ancak fakirin tatlısı ise tulumba tatlısıdır. Kilosunu 5 liradan satıyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tulumba ve halka tatlısı kilosunun 5-6 liradan satıldığını söyleyen Bayram Aydın, yassı kadayıfın geçen yıl 7 liradan sattıklarını, bu yıl ceviz fiyatının yükselmesi nedeniyle 1 lira zam yapıp, 8 liradan sattıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: