Ramazan Ayının Yaz Mevsimine Denk Gelmesi Bazı Meslek Çalışanlarını Zorluyor

Son yıllarda yaz ayına denk gelen Ramazan ayı, bazı meslek gruplarının çalışma şartlarını etkiliyor. Ramazanın...

Son yıllarda yaz ayına denk gelen Ramazan ayı, bazı meslek gruplarının çalışma şartlarını etkiliyor. Ramazanın bu sene Temmuz ayına denk gelmesi özellikle fırınlarda ekmek yapan ustaları, inşaatlarda ve tarım alanlarında güneş altında çalışanları zorluyor.

Nem oranının çok yüksek olduğu, artan sıcaklarla birlikte insanların nefes almakta zorlandığı Samsun’da Ramazan ayı ile birlikte ekmek yapmak zorunda olan fırın çalışanları ve inşaat ustaları zor bir Ramazan ayı yaşıyor. 26 yıldır fırıncılık yaptığını ifade eden Cengiz Çakmakcı, “Bu yaz mevsiminde ve Ramazan ayında çalışmak, hele bunu bir de fırının karşısında yapmak gerçekten çok zor. Fırının sıcaklığı yaklaşık 300 derece. Ramazan ayında ekmek yapmak diğer aylara göre daha zor. Ekmek yaparken fırının karşısında çok susuyoruz çok bunalıyoruz." dedi. Ekmek yapmaya başladıklarında 300 derece olan fırın sıcaklığının kendilerine 70-80 derece olarak yansıdığını ifade eden Çakmakçı, "Bu dayanılmaz oluyor, çok bunaltıyor, ter içinde kalıyoruz. Diğer aylardan farklı olarak Ramazan ayında gece de çalışmak zorunda kalıyoruz. Gelen talepler üzerine gece taze ekmek ve pide çıkartıyoruz. Ramazan ayı olmadığında gece ekmek ve pide çıkarmadığımız için daha rahat oluyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İnşaatlarda kalıp ustası olarak çalışan Hüseyin Yüce ise Ramazan ayında çalışmanın diğer aylara göre daha zor olduğunu ifade ediyor. Yüce, “Başka mevsimlerde çalışmak bizler için daha rahat. Ramazan ayında ve bu sıcaklarda çalışmak gerçekten zor. Ya oruç tutmayacaksın ya da çalışmayacaksın. İşe sabah çok erken saatlerde başladığımızdan bizim için kolay oluyor. Öğlene kadar işimizi bitirip daha sonra dinleniyoruz. İşverenlerimizin anlayışlı olmaları çok önemli.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: