Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? 2017 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Son zamanların en çok merak edilen sorusu Ramazan Bayramı tatiline dair oluyor. Üç gün kutlanan Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor merak ediliyor. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? İşte 2017 Ramazan Bayramı tarihleri

Ramazan Bayramı heyecanla beklenmeye başlandı. Okulların kapanmasına yakın tatile çıkacaklar ilk olarak Ramazan Bayramı ne zaman, bayram tatili hangi günlere denk geliyor, kaç gün sürecek merak ediliyorlar. Tatil planları yapan, Ramazan Bayramı tarihlerini göre ayarlama yapmak istedikleri için bu sene hangi günlerde kutlanacak araştırıyorlar. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? 2017 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor? İşte diyanetin bildirdiği 2017 dini günler takvimi...

Reklam
Reklam

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı, hicri Şaban ayının ilk üç günü kutlanan dini bir bayramdır. 2017 Ramazan Bayramı 25 Haziran pazar günü başlıyor. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü 26 Haziran Pazartesi ve 3. günü ise 27 Haziran Salı gününe denk geliyor. Yani hafta sonu tatili ile birlikte toplamda 4 günlük bir tatil ortaya çıkıyor.

RAMAZAN BAYRAMI ANLAMI VE ÖNEMİ

Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

Ramazan Bayramı: Bayram Ramazan ayının sonunda kutlandığı için bu isimle anılır. Ramazan kelimesi Arapça bir sözcük olan ramad (‘kuru sıcak’) kökünden gelir. Bunun nedeni muhtemelen Ramazan orucu ibadeti ilk uygulanmaya başlandığında yaz aylarına tekabül ediyor olmasındandır.

Reklam
Reklam

Şeker Bayramı ne zaman, neden denmeye başlanmıştır?

Bayramın Osmanlı dönemindeki adı olan "Iyd-ı Fıtır" isminden Türkçeleştirilmişidir. Iyd bayram demektir. Fıtır ise fıtır sadakası ya da fitre olarak bilinen oruç tutamayacak durumdaki Müslümanların verdiği sadakadır. Şükür sadakası olarak da bilinir. Bir teoriye göre bu "şükür" kelimesi zamanla "şeker"e dönüşmüştür. Bir başka teoriye göre ise Şeker Bayramı adı, Ramazan Bayramı'nda hurma ve şekerleme yeme geleneğine dayanır.

2017 RESMİ VE DİNİ GÜNLER VE TATİLLERİ

1 Ocak Yılbaşı (Pazar)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazar)
29 Mart 2017: Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Pazartesi)
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cuma)
27 Mayıs 2017: Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı
21 Haziran 2017: Çarşamba Günü | Kadir Gecesi
24 Haziran 2017: Cumartesi Günü | Arefe
25 Haziran 2017: Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
26 Haziran 2017: Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
27 Haziran 2017: Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün
15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Cumartesi)
30 Ağustos Zafer Bayramı (Çarşamba)
31 Ağustos 2017: Perşembe Günü | Arefe
1 Eylül 2017: Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
2 Eylül 2017: Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
3 Eylül 2017: Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
4 Eylül 2017: Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: