Ramazan Bayramı'nı Tatlandıracak Şeker ve Çikolatacılar

11 ayın sultanı Ramazan'ın bitimine az kala kolları sıvadık ve bayramda şeker-çikolata temininizi nereden yapabilirsiniz diye düşündük ve sizlere misafirlerinizin ağzını tatlandıracak ve yüzünü güldürecek şeker ve çikolatacılarının listesini yaptık.

Mendel's Coffee Chocolatier

Yeni nesil butik çikolatacı: Mendels Coffee & Chocolatier. Tüm tatlılarında son kalite belçika çikolatası kullanan Mendel's'teki tatlılar birbirinden lezzetli, seçim yapmak oldukça güç. Kışın 'Sizzling Brownie' içinizi cızırdatırken, yazın 'Camelot' midenizi ferahlatıyor.

Bayramda misafirlerinize yapabileceğiniz en güzel şey; zevke göre çeşitlilik gösteren, özel yapım Mendel's çikolatalarından ikram etmek olur.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Şair Nedim Caddesi, No 18, Beşiktaş, İstanbul - Tel: 0212 258 42 22 - - - - - -

Reklam
Reklam

Cemilzade

Buranın lokumu piyasada çokça gördüğümüz; tonajlı kazanlarda yarım saatte pişirilen, bol glikozlu ve katkı maddeli lokumlara benzemiyor. 130 yıldır kalitesini bozmayan Cemilzade'de lokumlar; 20kg’lık bakır kazanlarda, 2 saat boyunca yavaş yavaş ve efendi gibi devine dövüle pişiyor.

Adres: Selamiçeşme Mahallesi, Cemil Topuzlu Caddesi, No 7/C, Kadıköy, İstanbul - Tel: 0216 385 04 23 - - - - - -

Pasta Sanatı

Pasta Sanatı; yaptığı ekler ve pastalarıyla adeta sanat icra ediyor, isminin hakkını veriyor. Bayramı rengarenk geçirmek isteyenleri, bin bir çeşit ekler çeşitleri ve renkli pastalarıyla bekliyor.

Adres: Türkali Mahallesi, Ihlamurdere Caddesi, No 45/A, Beşiktaş, İstanbul - Tel: 0212 2363336


Ali Muhiddin Hacı Bekir

Ali Muhiddin Hacı Bekir 1777'den günümüze Türk kültürüne önemli katkıda bulunan bir lezzet durağı. Bergamot susamlı ve sakizlı lokumlarını tatmadan ayrılmayın deriz.

Adres: Hobyar Mahallesi, Hamidiye Caddesi, No 81-83, Fatih - Tel: 0212 522 06 66 - - - - - -

Reklam
Reklam

Şekerci Cafer Erol

Türk ve Osmanlı mutfağında yemeklerin yanı sıra tatlıların ve şerbetlerin de yeri oldukça büyük. Farklı lezzetler peşinde koşanlar için ”Zerde” tercih edilebileceği gibi ”Güllaç”, ”Sütlaç” gibi ün salmış afet-i devranlar da tercih edilebilir. Demirhindi şerbeti ile buram buram tarih kokulu yolculuklara çıkabilirsiniz. Şekerleme çeşitleri çocukluğunuza geri götürüyor.

Adres: Osmanaga Mah. Yasa Cad. No: 19 Kadıköy, İstanbul - Tel: 0216 337 11 03 - - - - - -

Giano Chocolate

Giano’dan ilk kez alışveriş yapan bir kişinin kendisine ‘Klasik mi yoksa sıra dışı mı?’ sorusunu sorması lazım. Vereceği cevaba göre zaten seçim kendiliğinden gelecektir.

Adres: Akçaburgaz Mahallesi 42. Sok No:29 Esenyurt, İstanbul - Tel: 0212 886 6980 - - - - - -

Beyaz Fırın

Köklü ve değerli bir marka olan Beyaz Fırın, pastane ürünleriyle yakaladığı şöhretini çikolata üretimindeki başarısıyla devam ettiriyor. Bayramda çikolata alışverişinizi gönül rahatlığıyla yapıp, misafirlerinize servis edebileceğiniz lezzet dolu bir alternatif.

Reklam
Reklam

Adres: Erenköy Mahallesi, Yener Sokak, No 9, Kadıköy, İstanbul - Tel: 0216 360 90 90 - - - - - -

Melodi

Anadolu Yakası’nda oturanların ilk tercihleri arasında yer alan Melodi, sadece leziz çikolatasıyla bile haklı bir başarıya imza atmış bir marka.

Adres: Erenköy Mahallesi, Ethem Efendi Caddesi, No 95/B, Kadıköy, İstanbul - Tel: 0216 350 06 00 - - - - - -

Mabel

Çikolatayı çeşitlendirerek, bar çikolata, çikolata parçaları, gofret, mozaik pasta gibi lezzetler üretiyorlar. Lezzetli çikolata çeşitlerinin yanında drajeleri de oldukça ön planda. Özellikle portakallı drajelerini denemelisiniz.

Adres: Meşrutiyet Mahallesi, Valikonağı Caddesi, No 38, Şişli, İstanbul - Tel: 0212 225 27 89 - - - - - -

Pelit Pastanesi

Pelit Pastanesi; çikolata denince akla ilk gelen isimlerden biri. Yıllardır kalitesinden ödün vermeyen Pelit, bayram haricinde; bebek çikolatası, nişan çikolatası ve special madlen de oldukça tercih ediliyor. İstanbul'da toplam 31 şubesi var.

Adres: Esentepe Mahallesi, Büyükdere Caddesi, No 108/A, Şişli, İstanbul - Tel: 0212 288 74 74 - - - - - -

Reklam
Reklam

Baylan Pastanesi

Cumhuriyet ile yaşıt bir marka olan Baylan’da, gözünüz kapalı her türlü çikolata deneyebilirsiniz. Bayram çikolatası almaya geldiğinizde 'Kup Griye' eşliğinde küçük bir tatlı molası ilaç gibi gelecektir.

Adres: Caferağa, Muvakkıthane Cd. No:19, Kadıköy/İstanbul - Tel: 0216 346 6350 - - - - - -

Kahve Dünyası

Kahve ve çikolata konusunda markalaşmış bir diğer isim daha: Kahve Dünyası. Birçok yerde şubesini bulabileceğiniz, çikolatası vazgeçilmezi oynayan Kahve Dünyası bayramda da misafirlerinin yüzünü güldürecek gibi.

Adres: Bostancı Mahallesi, Şemsettin Günaltay Caddesi, No 18/1-2, Kadıköy, İstanbul - Tel: 0216 4102960 - - - - - -

Divan Pastanesi

Divan Pastaneleri, kaliteli ürün gamı ile yıllardır adından memnuniyetle bahsedilen bir adres. Erenköy şubesi de aynı yerinde yıllardır nefis çikolataları ile müşterilerine ulaşıyor.İstanbul'da toplam 14 şubesi bulunuyor.

Adres: Caddebostan, Bağdat Cd. No:361 - Tel: 0216 355 1640 - - - - - -

Çikolata Dükkanı

Moda'da ufak ve oldukça şirin bir dükkana sahip olan mekanda yer bulma sıkıntısı da çekilebiliyor haliyle. İlk kez gidiyorsanız 'Asuman' adını verdikleri tatlısını denemelisiniz.

Reklam
Reklam

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Yenifikir Sokak, No 1/A, Kadıköy, İstanbul - Tel: 0216 345 05 26 - - - - - -

Valonia

Beşiktaş'ta konumsal avantajını iyi kullanan Valonia, çikolata-kahve keyfi yapmak isteyenleri güleryüzüyle ağırlıyor. Çoğu zaman kalabalık olan Valonia'da yer bulabildiğiniz vakit sufleye benzeyen ıslak kekine şans vermelisiniz.

Adres: Türkali, Ihlamurdere Cad. 40/B, Beşiktaş/İstanbul - Tel: 0212 259 1850 - - - - - -

J'adore

Herkesin 'Oh La La' tatlısıyla yakından tanıdığı çikolatanın hazzını yaşatan Jadore'da özellikle hafta sonları kuyruk olabiliyor. Mekan, sirkülasyona göre biraz küçük kalıyor.

Adres: İstiklal Cad./emir Nevruz Sok. No:22, Beyoğlu/Istanbul - Tel: 0212 249 0333 - - - - - -

Çikolata Diyarı

Yeni nesil çikolata dalgasını sürdürenlerden biri de Çikolata Diyarı. Adı gibi 'Fantastik' olan tatlısını denemelisiniz.

Adres: Fenerbahçe, Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:8, 34726 Kadıköy/İstanbul - Tel: 0216 358 8076 - - - - - -

Godiva

Markalaşmayı hak etmiş çikolatacılardan Godiva. Onu özel kılan kahveleri, dondurmaları ve çikolataları. İçeride çikolatalarının sergilendiği mis gibi kokan bölümünü gezmelisiniz. Godiva özellikle butik ve lüks paketleriyle göz dolduruyor.

Reklam
Reklam

İstanbul'da 6 şubesi bulunuyor. - - - - - -

The Chocolate Shop

Belçika'dan özel olarak getirttikleri çikolataları ve maharetli şefleriyle ortaya harika çikolatalar çıkarttıklarını çok rahat söyleyebiliriz.

Adres: The Marmara Gümüşsuyu, Gümüşsuyu Mahallesi, Gümüşsuyu Meydanı, No 7, Beyoğlu, İstanbul - Tel: 0212 334 83 00 - - - - - -

Vakko

1989 yılından bu yana, Türkiye'de kendi ismiyle çikolata üreten ilk ve tek moda markası olan Vakko; kendine has sunumuyla bayramların ve özel günlerin baş tacı.