Ramazan Bereketi Sürüyor

Toplumda yardımlaşma ve dayanışmaya vesile olan Ramazan ayı, çarşı ve pazarlara da büyük bir hareketlilik...

Toplumda yardımlaşma ve dayanışmaya vesile olan Ramazan ayı, çarşı ve pazarlara da büyük bir hareketlilik getirdi.

Özellikle sahurluk ve iftarlık malzeme satan esnafın yüzü gülüyor. Ramazanın bereketi ile birlikte alış verişlerde artış yaşanırken, esnaf yaptığı satışlardan oldukça memnun. Yılın 11 ayında harcamalarında tasarruflu davranan vatandaşlar, Ramazanda bol bol alışveriş yapıyor. Özellikle kasap, fırın ve tatlı işleriyle uğraşan esnaf vatandaşın yaptığı alışverişten bir hayli memnun. Ramazan ayında sıcak havaya rağmen tatlı sektörüne hizmet veren yufka ve kadayıfçıların da yüzü güldü. İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan ve hamur işlerinde kullanılan yufka satışları artarken, kadayıf ve tatlı satışları da zirveye ulaştı.

Reklam
Reklam

PAZAR YERİ CIVIL CIVIL

Ekonomik krizin son aylarda etkisini çok fazla hissettirdiği mekanlardan birisi olan halk pazarlarında da Ramazan ile birlikte canlanmalar yaşanıyor. Pazaryeri esnaflarından Numan Buturoğlu, haftalardır durgun olan satışların canlandığını, Ramazan nedeniyle alışverişlerin yoğun yapıldığını, bununla birlikte birkaç aydır satış yapamayan esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz